După ce au ajuns la salarii de 24.000 lei/lună, primarii ies anticipat la pensie. Inițiativa PSD

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.06.2023 - 17:00
Primarii ies mai devreme la pensie, - Foto: INQUAM PHOTOS / Călin George

Primarii și-au făcut salarii de zeci de mii de lei pe lună, iar acum se gândesc să iasă mai repede la pensie. Reamintim că primarii sunt cei care decid nivelul propriului lor salariu și al angajaților, după o hotărâre legislativă care a apărut la inițiativa lui Liviu Dragnea.

SHARE

Primarii și-au făcut salarii foarte mari și acum se pregătesc să iasă mai repede la pensie, potrivit unei idei a noului ministru al Dezvoltării, Adrian Veștea.

Citește și: VIDEO Ciolacu a anunțat lista miniștrilor PSD. Sunt trei nume noi. UDMR a ieșit de la guvernare

„Primarul 24 din 24 e responsabil cu comunitatea. Un spor să se diminueze vârsta de pensionare. Ar trebui un coeficient să se diminueze perioada de pensionare. Să se considere de la caz la caz, cum e la unele profesii din industria chimică sau unde e expunere mai mare.

Nu vreau să mă transform ... sunt destui care nu sunt de acord. Trebuie evaluat dacă se consideră că e activitate de risc, de expunere de la caz la caz”, a spus viitorul ministrul.

Primarii ies mai devreme la pensie, după ce și-au facu salarii și de 23.000 lei

El a evitat să spună dacă primarii ies la pensie cu 3, 5 sau 7 ani mai devreme.

Citește și: Tensiuni înainte de audierea miniștrilor noului guvern. Un deputat PSD spune că nu va vota cu Rafila

Primarii au mai beneficiat de bunăvoința PSD, după ce Liviu Dragnea le-a dat voie să stabilească ce nivel de salarizare vor. Unii primari au ajuns să câștige 24.000 lei pe lună.

După președintele României, după președinții celor 2 camere și, de asemenea, după premier, Nicușor Dan va fi cel care va avea cel mai mare salariu în România, 24.000 de lei brut.

Le mai cresc o dată salariile

CCR a respins, marţi, sesizarea privind legea de majorare a indemnizațiilor aleșilor locali, ceea ce va duce la creșterea salariaților tuturor angajaților din administrația locală, întrucât veniturile acestora cresc odată cu cele ale primarilor și președinților de consilii județene.

Preşedintele CCR Marian Enache, a declarat după şedinţă că decizia judecătorilor constituționali a constat în respingerea criticilor de neconstituţionalitate la proiectul de lege.

”În aceste condiţii, consecinţa soluţiei adoptate de Curte constă în faptul că aplicarea modului de calcul pentru indemnizaţiile primarilor şi consilierilor locali este constituţională. Votul Curţii a fost cu o mare majoritate. Prin urmare, legea declarată constituţională, în mod procedural, e înaintată preşedintelui care urmează să fie înaintată preşedintelui R, care urmează să o promulge, evident în condiţiile în care nu formulează solicitare de reexaminare”, a spus

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te