Primăria Sector 2 cere preluarea în administrare a Parcului Circului de la ALPAB: Arată „dezolant”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.02.2022 - 20:03
Primăria Sector 2 cere preluarea în administrare a Parcului Circului de la ALPAB: Arată „dezolant”. / Foto: metropotam.ro

Consiliul Local Sector 2 a adoptat un proiect pentru preluarea în administrare a Parcul Circului, în vederea modernizării sale.

SHARE

"Se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru transmiterea din administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti în administrarea Consiliului Local Sector 2 prin Administraţia Domeniului Public Sector 2 a terenului în suprafaţă de 143.808,00 mp (...) ce constituie Parcul Circul de Stat (...) în scopul reamenajării şi modernizării", stipulează hotărârea.

Potrivit administraţiei locale, în marile aglomerări urbane, unde poluarea atinge zilnic "cote alarmante", se impune luarea de măsuri privind extinderea spaţiilor verzi, îngrijirea şi protecţia celor existente.

Citește și: Statul dă sub 1% din PIB pentru elevii din școala primară și preșcolari. 1,5%, la gimnaziu și liceu

Pe 1 iulie 2021, Ministerul Culturii, la solicitarea Institutului Naţional al Patrimoniului, a declanşat procedura de clasare a Parcului Circului de Stat, în conformitate cu Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Parcul Circul de Stat are un aspect "dezolant, neîngrijit"

Conform proiectului adoptat de Consiliul Local al Sectorului 2, Parcul Circul de Stat are un aspect "dezolant, neîngrijit", locurile de joacă sunt "neîntreţinute, rupte, degradate" şi "pun în pericol" siguranţa copiilor.

"Parcul nu deţine dotări şi mobilier urban corespunzător. Având în vedere că nu mai dispune de servicii de pază şi protecţie, acest fapt a condus la sustrageri de mobilier urban, garduri de protecţie (ex. ţarcurile pnetru animalele de companie), echipamente de joacă. Sistemul de irigat nu este funcţional, rezultând degradarea vegetaţiei, mulţi arbori tineri şi arbuşti sunt uscaţi. Ţinând cont că Parcul Circului de Stat se află în Sectorul 2, majoritatea sesizărilor şi petiţiilor cetăţenilor se îndreaptă către Primăria de sector, nu către Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, considerându-ne pe noi răspunzători de situaţia din parc", se explică în hotărâre.

Citește și: ANALIZĂ România în războiul energiei. Ce proiecte am ratat și cum putem scăpa de gazul rusesc

Consiliul local a mai aprobat miercuri un proiect pentru completarea şi modificarea unei hotărâri din 2021 prin care solicita acordului CGMB pentru transmiterea Parcului Verdi în administrarea sa din cea a Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti. Completarea vizează contractul de asociere în participaţiune încheiat între ALPAB şi SC UCR Global SRL pe o perioadă de 25 de ani. Pentru realizarea documentaţiei cadastrale, dar şi a celei tehnice, economice pentru lucrările şi investiţiile în Parcul Verdi, autoritatea locală cere transmiterea parcului împreună cu acest contract de asociere în participaţiune. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te