Primăria Ploiești a interzis accesul adulților nevaccinați la locurile de joacă publice

DE Adrian Costin | Actualizat: 29.10.2021 - 22:21
Foto: Observatorul Prahovean

Accesul adulţilor nevaccinaţi anti-COVID sau netrecuţi prin boală a fost interzis în locurile de joacă aflate în administrarea municipalităţii Ploieşti. Măsuri similare au fost dispuse şi pentru accesul în incinta Hipodromului Ploieşti, administrat de Clubul Sportiv Municipal.

SHARE

În parcurile din oraş au fost amplasate, vineri, afişe potrivit cărora accesul persoanelor adulte care însoţesc copiii în locurile de joacă este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv celor care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: De ce ar fi donat Alex Bodi două mașini de lux clanului Caran. S-ar fi certat cu interlopul Tâmplaru

În debutul anunţului sunt invocate prevederile HG 1.130/22.10.2021, art. 9, alin. 7.

Conform textului de hotărâre: "activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise sau deschise este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 - 21,00.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2".

Directorul societăţii Servicii de Gospodărire Urbană, societate a Consiliului Local Ploieşti care administrează parcurile din oraş, Adrian Semcu, a declarat, pentru AGERPRES, că decizia este menită să limiteze riscul de răspândire a noului coronavirus.

Citește și: Dependentul Dolcan a vrut să fugă cu seiful de la păcănele de două ori într-o noapte. E urmărit

Interzis pentru nevaccinați și la Hipodromul Ploiești

 La intrarea în unitate este un afiş potrivit căruia accesul în incinta bazelor sportive din administrarea CSM este permis doar celor care au schema completă de vaccinare, celor trecuţi prin boală şi celor care prezintă rezultatul unui test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

Accesul celor care nu se încadrează în aceste prevederi nu este permis nici măcar în spaţiile deschise ale Hipodromului Ploieşti, care se întind pe mai multe hectare de teren. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.