Președintele USR Cluj și-a dat demisia: „Am descoperit aroganța lui Dan Barna”

DE Alin Crișan | Actualizat: 28.06.2022 - 20:43
Președintele USR Cluj și-a dat demisia: „Am descoperit aroganța lui Dan Barna”/Profimedia

Președintele USRPLUS Cluj, Camelia Sălcudean, și-a dat demisia din partidul condus de Cătălin Drulă din cauza multiplelor conflicte ce macină interiorul organizației politice. Aceasta susține că Dan Barna este un arogant.

SHARE

Camelia Sălcudean a anunțat în cursul zilei de astăzi că își dă demisia de la șefia filialei USRPLUS Cluj. Decizia vine în urma multiplelor conflicte din interiorul partidului, aceasta fiind dezamăgită de modul în care Biroul Național USR conduce organizația. 

”Am ales să demisionez din USR și, implicit, din funcția de președintă a filialei Cluj. Nu a fost o decizie ușoară dar vă pot spune ca dezamăgirea mea a început încă din momentul finalizării acțiunii juridice a fuziunii. Atunci a fost momentul când am înțeles care va fi trendul în situația în care TB va rămâne la conducere. În ceea ce îi privește nu este vorba exclusiv de sete de putere, ci mai ales de ideea de exclusivism, de a-i accepta doar pe cei care le sunt tributari, obedienți și fără voce proprie, de ideea de a tranzacționa în permanență orice și mai puțin de a construi împreună cu membrii.”

Citește și: VIDEO Germania pune bazele celei mai mari armate din Europa. 80 de miliarde anual pentru apărare

Sălcudean a menționat că decizia survine din cauza mai multor dezamăgiri pe care le-a încercat de la fuziunea dintre USR și PLUS, anume realizarea registrului electoral comun postfuziune și organizarea alegerilor naționale. 

„Voi expune, în continuare, situațiile importante, cu impact asupra deciziei pe care am luat-o (reamintesc că pentru alegerile de anul trecut am fost co-președintele comisiei electorale iar ceea ce afirm mai jos referitor la alegeri sunt constatările mele): 

A fost o luptă acerbă a TB de a elimina cât mai mulți membri exPLUS care în realitate ar fi avut drept de vot. Am fost oripilată să văd cum un criteriu dintr-un document agreat (de exemplu, media cotizatiei de 5 lei) este aplicat diferențiat în funcție de interes cu scopul vădit de a păstra cât mai mulți membri exUSR și a elimina membrii exPLUS. Apoi, refuzul de a elimina din registru pe cei care nu aveau drept de vot și asupra cărora trebuia aplicat Statutul cu privire la vechimea restanței cotizației de peste 6 luni (așa cum ați citit din emailurile primite, acum se face acest lucru de către SG – probabil, de data asta dă mai bine la calculul numărului de voturi posibile). 

Citește și: VIDEO Noul ponton al Primăriei Alba Iulia a cedat sub greutatea unui cal. Investiție de 80.000 euro

Așa cum știți, singura dezbatere cu impact (adică acea acțiune democratică și de respect față de candidați și față de membrii votanți) a candidaților a fost organizată de către filiala noastră. SG-ul, care ar fi avut acest atribut, nu a arătat niciun interes în acest sens și nici măcar pentru oferirea vreunui suport, de oricare fel ar fi fost. La acel moment am descoperit și eu aroganța lui Dan Barna, care a venit la dezbatere la limita de timp, anulând astfel etapa de discuție preliminară și generând o întârziere. Comportamentul său a fost al unuia care se considera „deja învingător” (am înțeles atunci mai bine de ce i-a refuzat lui Dacian propunerea de a nu candida niciunul dintre ei). Acest tip de atitudine l-am descoperit ulterior și la alți colegi din “echipa celor 14”.”

„Demisionez din USR cu lecții învățate, cu experiențe care m-au definit ca om politic și lider de organizație. Nu doresc să intrerup comunicarea cu voi și cred în viitoare colaborări dacă vom găsi părți comune pe anumite proiecte pentru comunitate”, a mai precizat Sălcudean. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te