Preşedintele Iohannis a fost externat după intervenţia chirurgicală la umăr

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.10.2018 - 12:38
Iohannis e apt pentru funcția de președinte, au declarat medicii. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a părăsit, vineri dimineaţă, Spitalul de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale artroscopice la umărul stâng. Joi seară, reprezentanţii unităţii medicale anunţau că operaţia a decurs fără probleme.

SHARE

Preşedinţia anunţa joi seară că în cursul zilei Klaus Iohannis a fost internat a Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” pentru o intervenţie chirurgicală la umărul stâng şi că intervenţia s-a desfăşurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune.
„Preşedintele României este apt medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei, starea sa de sănătate fiind optimă”, preciza Administraţia prezidenţială într-un comunicat.
Ulterior, spitalul a venit cu date suplimentare, conform cărora Iohannis a fost supus unei intervenţii minim invazive artroscopice la umărul stâng, că intervenţia a decurs fără probleme.
„Pacientul urmează tratament antialgic, antiinflamator şi antibioterapie cu spectru larg, începând, încă din această seară, în post-operator, procedurile de recuperare fizică, conform protocolului aplicat în cazul unui astfel de tratament chirurgical”, au transmis reprezentanţii unităţii medicale.
Potrivit acestora, anterior, preşedintele a fost supus aceleaşi proceduri minim invazive artroscopice şi pentru tratamentul afecţiunilor suferite la nivelul articulaţiei umărului drept.
În 26 aprilie 2016, preşedintele a fost operat la umărul drept.
„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost internat marţi, 26 aprilie a.c. (2016 - n.r.), la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" şi operat la nivelul umărului drept”, anunţa atunci Administraţia prezidenţială într-un comunicat, precizând că „intervenţia chirurgicală a decurs în condiţii optime, cu respectarea tuturor procedurilor”. ”Starea de sănătate a preşedintelui României este foarte bună, fiind apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei”, mai informa Administraţia prezidenţială.
Citește și Iohannis, operat la umărul stâng, anunță Administrația Prezidențială

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -