Predoiu s-a întâlnit cu omologul ucrainean. Se dorește dezvoltarea frontierelor pe stil Schengen

DE Alin Crișan | 15.11.2023 - 20:42
Predoiu s-a întâlnit cu omologul ucrainean. Se dorește dezvoltarea frontierelor pe stil Schengen - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cătălin Predoiu, Ministrul Afacerilor Interne, s-a întâlnit cu omologul ucrainean. S-a reiterat angajamentul României în consolidarea securităţii transfrontaliere.

SHARE

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a reiterat, miercuri, angajamentul României în consolidarea securităţii transfrontaliere, în cadrul unei întrevederi în sistem videoconferinţă cu omologul său ucrainean, Ihor Klymenko.

Predoiu s-a întâlnit cu omologul ucrainean. Se dorește dezvoltarea frontierelor pe stil Schengen

"Cei doi miniştri au discutat despre priorităţile în cooperarea bilaterală din domeniul afacerilor interne, cu accent pe prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere.

Demnitarii au salutat decizia ridicării relaţiei bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic, ceea ce a confirmat nivelul foarte bun al relaţiilor româno-ucrainene", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Discuţiile reprezintă o continuare a celor convenite în cadrul primei şedinţei comune a Guvernelor României şi Ucrainei ce a avut loc la Kiev, la 18 octombrie 2023, de a se aprofunda colaborarea sectorială.

Citește și: 

"Unul dintre subiectele abordate a fost acela al fluidizării traficului la graniţa româno-ucraineană, interlocutorii fiind de acord că ambele state întreprind în prezent eforturi substanţiale pentru dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere şi pentru deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei, în conformitate cu standardele Schengen.

În plus, părţile acordă o atenţie deosebită securizării frontierei, fiind apreciată deschiderea şi susţinerea reciprocă în cooperarea operativă dintre structurile de frontieră, precum şi necesitatea întăririi capabilităţilor acestora", arată sursa citată.

În context, partea română a reiterat deschiderea pentru dezvoltarea cadrului juridic de cooperare în domeniul prevenirii dezastrelor şi lichidării acestora.

"Ministerul Afacerilor Interne, alături de celelalte autorităţi guvernamentale, va continua să ofere sprijin Ucrainei, în contextul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă, atât timp cât acest lucru va fi necesar", precizează MAI.

Cu acest prilej, oficialul român a reiterat angajamentul ferm al României în susţinerea parcursului european al Ucrainei şi disponibilitatea Ministerului Afacerilor Interne de a se implica activ în susţinerea demersurilor.

Citește și: 

"Avem în curs o serie de acţiuni de cooperare şi susţinere a autorităţilor ucrainene pe liniile de competenţă legală a MAI. Desfăşurăm protecţia şi controlul frontierelor prin patrule comune româno-ucrainene.

Controlăm foarte bine situaţia în privinţa traficului de arme şi droguri. Practic nu avem trafic structurat de arme, persoane şi droguri prin frontiera terestră cu Ucraina, dincolo de anumite cazuri izolate depistate, ceea ce e un semn al caracterului disuasiv şi eficienţei măsurilor luate şi al eforturilor din teren ale poliţiştilor de frontieră români şi ucraineni, cărora le mulţumesc", a declarat Cătălin Predoiu, citat în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te