Predoiu, despre cazul de crimă de la Sibiu: „Este un mesaj către orice cetăţean care încalcă legea”

DE Alin Crișan | Actualizat: 20.11.2023 - 18:58
Predoiu, despre cazul de crimă de la Sibiu: „Este un mesaj către orice cetăţean care încalcă legea” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cătălin Predoiu a declarat că ”rezolvarea” cazului de jaf, urmat de crimă, de la Sibiu, reprezintă ”un mesaj către orice cetăţean care şi-ar pune în gând să mai încalce legea.

SHARE

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, afirmă că ”rezolvarea” cazului de jaf, urmat de crimă, de la Sibiu, reprezintă ”un mesaj către orice cetăţean care şi-ar pune în gând să mai încalce legea, în felul acesta, atât de grav, cu speranţa că poate scăpa prin fugă”.

Predoiu, despre cazul de crimă de la Sibiu: „Este un mesaj către orice cetăţean care încalcă legea”

”Vor fi prinşi oriunde merg, mai devreme sau mai târziu”, arată Predoiu.

Predoiu a declarat, luni, despre ancheta în cazul crimei de la Sibiu, că s-a lucrat intens, într-un colectiv extins, mulţumindu-le ”poliţiştilor care au colaborat la rezolvarea acestui caz, inclusiv cooperare pe orizontală, aici, în ţară, cu privire la alte instituţii, dar şi cu parteneri externi, poliţişti din alte state”.

Citește și: PNL a făcut primul pas în procesul de fuziune prin absorbţie cu ALDE, partidul fondat de Tăriceanu

”Este meritul lor, al poliţiştilor, vreau să subliniez. Şi aş vrea să subliniez şi faptul că în sine rezolvarea acestui caz este un mesaj către orice cetăţean care şi-ar pune în gând să mai încalce legea, în felul acesta, atât de grav, cu speranţa că poate scăpa prin fugă.

Vor fi prinşi oriunde merg, mai devreme sau mai târziu. Deci salut, încă o dată, profesionalismul celor care au colaborat în acest caz, e meritul lor, în primul rând. 

Şi aş dori să mulţumesc şi, repet, instituţiilor din ţară care au sprijinit: servicii de informaţii. Şi procurorului general, cu care, de asemenea, s-a colaborat foarte bine”, a afirmat Predoiu, la o emisiune TV.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte ”dificultăţile procedurale”, este ”o situaţie asupra căreia merită să se aplece Consiliul Superior al Magistraturii, dar aici sunt proceduri specifice pe care cei care le pot declanşa vor hotărî să o facă sau să nu o facă, depinde de ce informaţie au”.

În final s-au făcut toate procedurile legale, a fost respectată legea şi acţiunea poliţiştilor a fost încununată de succes”.

El a subliniat că rezultatul a fost obţinut în echipă, fiind vorba inclusiv de colaborarea internaţională.

Citește și: Horia Constantinescu, amenințat de un comerciant. Vindea produse din afară ca fiind tradiționale

”Dar eu profit de ocazie să subliniez şi faptul că, indiferent cât de mult s-ar colabora, s-ar lucra în echipă, s-ar munci, să ştiţi că în perspectivă fără dotarea Poliţiei Române, şi nu numai a Poliţiei, vorbesc şi de Jandarmerie, Poliţia de Frontieră şi aşa mai departe, toate armele ministerului, fără dotări corespunzătoare, fără salarizări, fără echipamente, fără tot ce are nevoie, un poliţist nu poate face performanţă pe termen lung.

Practic, efortul acum investigativ este în cea mai mare măsură axat pe îndemânarea, pe cunoştinţele profesionale şi efortul poliţiştilor care ar trebui să dispună şi de alte mijloace logistice la dispoziţie. Asta este o altă discuţie”, a adăugat ministrul de Interne.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te