VIDEO Pr. Constantin Sturzu, la Newsweek LIVE: „Credința nu ne scutește de îmbolnăvire”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.04.2020 - 13:49
Pr. Constantin Sturzu Foto: Doxologia.ro

„Faptul că ești preot, purtător de reverendă, nu- ți conferă imunitate în fața ispitelor și cu siguranță nu-ți conferă imunitate în fața unor viruși, a unor boli care te pot coleși și pe tine, pentru că ești om”, a explicat pr. Constantin Sturzu, în emisiunea Newsweek Live.

SHARE

„A fost o confuzie făcută de clerici. Au spus că, dacă Trupul și Sângele Domnului, Împărtășania, leacul nemuririi, care se dă spre viață și spre sănătate, nu poate fi purtătoare de boală sau de viruși, au crezut că tot ceea ce ține de Biserică în aspectul ei concret, fizic, la fel are o anumită imunitate.

Acest lucru nu este real. Ceea ce nu este real. A fost un aspect până au înțeles că suntem credincioși, că avem o anumită credință și că, oricât de puternică ar fi această credință, asta nu ne scutește de îmbolnăvire”, a spus pr. Sturzu, care este și purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Basarabiei.

Preotul a argumentat prin faptul că „sunt Sfinți mari ai Bisericii care au suferit de boli grave”, sfinți pe care credincioșii îi cinstesc ”ca pe vindecători, ne vindecăm prin rugăciunile către ei, cum este Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina, sau Sf. Paisie Aghioritul”.

„Știm siguri că aceștia au suferit de boală grea pe final. Sau Părintele Paisie Olaru de la Mănăstirea Sihăstria din Neamț, care a stat la pat în ultima parte a vieții sale, a spovedit cât a mai putut, după care nu a mai putut primi oameni. Sunt oameni și au vulnerabilități. 

Dumnezeu îngăduie ca și noi, preoții, precum și cei cu viață sfântă, să aibă parte de aceste boli ca să înțeleagă mai bine ce înseamnă această durere a Lumii, pentru că ei înșiși își asumă această durere a Lumii. Există sfinți care au cerut ei înșiși să poarte această boală, ca un canon, ca un semn de dragoste, ca un semn de solidaritate cu frații lor”, a punctat pr. Constantin Sturzu.

Pe de altă parte el a dat exemplul Sfinților militari, Sf. Gheorghe, Sf Dimitrie sau Sf Mare Mucenic Teodor Stratilat, care au slujit unor împărați păgâni, care se închinau la idoli, și care au respectat deciziile acestora, până în momentul în care li s-a cerut să se lepede de credința în Hristos.

„Au slujit în armatele lor, au fost conducători de oaste, au luptat pentru acești împărați (...) Întotdeauna a fost un respect al creștinilor față de conducerea de la momentul respectiv. Și Sf. Apostol Pavel a trăit sub o conducere păgână și a îndemnat la respectarea autorităților acelor vremuri.

El le-a spus creștinilor «Supuneți-vă Înaltelor Stăpâniri, dați celui cu teama, teamă, celui cu vama, vamă, celui cu cinstea, cinste»”. Trebuie să avem o dreaptă socoteală”, a conchis pr. Sturzu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te