Povestea românului care a ajuns primar în Spania. A fost reales pentru al treilea mandat:„E minunat”

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.05.2023 - 19:36
Aurel Truță, românul care a fost reales pentru a treia oară în funcția de primar, în Spania - Foto: Facebook/ Ambasada României în Spania

Aurel Truță, originar din Alba, este singurul român din Spania care a reușit să devină primar. Spaniolii i-au oferit, duminică, încrederea lor pentru a treia oară, bărbatul fiind reales în funcție.

SHARE

Aurel Truţă, un român originar din Alba, a obținut o nouă victorie în Spania. Acesta a fost ales pentru al treilea mandat în funcţia de primar în Páramo de Boedo, Spania.

Povestea românului care a ajuns primar în Spania

Aurel Truță, în vârstă de 47 de ani, originar din Alba Iulia și stabilit în Spania de peste 20 de ani, a devenit un nume cunoscut în Páramo de Boedo.

Acest mic sat spaniol a devenit renumit datorită faptului că Aurel Truță este singurul primar român din Spania.

Citește și: Povestea româncei care a ajuns să creeze haine pentru Jennifer Lopez. În SUA cu loteria vizelor

După ce a lucrat în diverse domenii, precum agricultură, servicii de ospătărie și construcții, Aurel s-a îndrăgostit de frumusețea localității și a decis să se stabilească acolo.

A părăsit România acum 24 de ani şi de 16 ani trăieşte cu familia în Páramo de Boedo.

A fost reales primar pentru al treilea mandat în alegerile locale care au avut loc duminică, 28 mai 2023.

Ambasadorul României în Spania, George Bologan, a scris pe Twitter: “Îi felicit pe românii care s-au implicat în alegerile locale din Spania indiferent de culoarea politică, un act de normalitate. De asemenea, îi urez succes domnului Aurel Truță reales primar în localitatea Páramo de Boedo, un exemplu de curaj și de integrare în societatea gazdă”.

Aurel Truţă a reușit progrese remarcabile în Páramo de Boedo, inclusiv modernizarea sistemului de canalizare din localitatea vecină, Zorita del Páramo, care avea conducte extrem de vechi.

De asemenea, alte acțiuni importante au fost renovarea bisericii din sat, amenajarea drumului între Páramo de Boedo și Villaneceriel, precum și curățarea râului Boedo, care nu fusese întreținut de peste 30 de ani.

Cu toate acestea, Aurel Truţă este deosebit de mândru de faptul că, în timpul mandatului său, comunitatea pe care o conduce a înregistrat o creștere semnificativă, iar după mulți ani s-au născut copii în sat, inclusiv fiica sa.

Într-un interviu acordat anul trecut, Aurel Truţă a afirmat: “Este minunat să vezi că oamenii te adoră“, referindu-se la comunitatea pe care o administrează.

Citește și: Imagini rare, în Munții Șureanu, cu o viperă neagră, surprinsă în timp ce se hrănește cu un șoarece

Aceasta reprezintă, de altfel, singura răsplată pe care o poate primi în calitate de primar într-un oraş mic din Spania, deoarece primarii comunităţilor mici nu primesc salarii sau recompense financiare.

Aurel Truţă nu este dintre cei care se pun în tribune să cârcotească, este cel care a avut temeritatea să coboare în teren, să dovedească cu pasiune că atunci când ai un sistem de valori poţi să reuşeşti calificarea. Normalitatea în Uniunea Europeană se defineşte şi prin acest exemplu, de a avea sentimentul de cetăţeni europeni în orice stat membru ne-am afla şi de a nu ne uita originile şi obligaţia morală de a ne face respectaţi prin noi înşine”, a mai afirmat ambasadatorul George Bologan.

Anul trecut, Aurel Truţă a fost premiat de Ambasada României în Spania pentru implicarea sa activă în dezvoltarea relaţiilor româno-spaniole şi promovarea sentimentului de cetăţenie europeană, potrivit albapress.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te