Ponturile lui Lucian Mândruță pentru a te înscrie ușor pe platforma de vaccinare anti-COVID

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.01.2021 - 11:31
Inquam Photos / George Călin

Multe persoane povestesc, pe conturile de Fcebook, că au probleme cu înscrierea la vaccinarea anti-COVID pe platforma dezvoltată de STS. Un truc care funcționează este să treceți pentru fiecare CNP introdus un alt număr de telefon, a scris Lucian Mândruță, pe pagina de Facebook.

SHARE

Mândruță a povestit, pe contul său de pe rețeaua socială, că a reușit să programeze patru vârstnici din familia sa folosind doar platforma, fără să treacă prin call-center, așa cum relatează cei mai mulți pe Facebook. 

El a spus că a folosit Mac, dar nu cu browser-ul Safari (despre care mulți oameni au atras atenția că nu funcționează pentru programări), ci cu Chrome, iar pentru fiecare CNP adăugat pe platformă, a introdus un număr de telefon diferit și, astfel, a reușit să programeze patru persoane. 

Citește și: Cum îi convingi pe români să se vaccineze: prin cântăreți de muzică populară sau actori celebri

„Am programat pana acum 4 persoane in varsta din familie pe platforma. Fara pile si fara telefoane. Cum am facut?

In primul rand am folosit Mac (pentru ca asta am, dar merge si pe PC), cu browser Chrome. Nu merge pe Safari - nu se vad locurile libere din calendar.

In al doilea rand, dupa mai multe incercari cu tot felul de variante, am folosit pentru fiecare CNP introdus un alt numar de telefon. Asta pentru ca platforma nu permitea sa adaug inca o persoana dupa ce faceam o programare.

In plus, trebuie sa cauti cu rabdare un slot liber si sa fii pregatit sa calatoresti. Trei persoane locuiesc in Bucuresti - si evident ca nu mai sunt locuri aici. Am gasit la Lehliu si Fetesti. Pentru inceput de februarie, programari facute ieri. Pentru a patra persoana - mama - am facut de sambata programare si am gasit chiar mai aproape de satul ei decat Pitestiul, si anume la Costesti. Aici am gasit sloturi libere (erau sambata, acum nu cred ca mai sunt) pentru vinerea asta.

Citește și: Ghid practic pentru înscrierea pe platforma de vaccinare anti-COVID. Cum rezolvi hibele care apar

In general, in afara acestui bug (sau poate feature, inteleg ca se poate mai multe daca te loghezi cu mail) care aloca un singur beneficiar posibil per CNP de logare, platforma merge fara probleme. Viteza de raspuns pe mail e instantanee, iar calendarul mi-a trimis azi si un reminder pentru vineri.

Nu e chiar eMAG, dar fata de platforma cardului de sanatate, e un pas inainte. Am pus postarea asta ca sa-i ajut si pe cei care incearca sa-si programeze varstnicii din familie, nu ca sa promovez sau sa impun cuiva vaccinul. Sper sa ajute”, a scris Mândruță, pe Facebook

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te