PNRR a primit zece calificative „A” și un „B” la costing

DE Elena Andrei | Actualizat: 27.09.2021 - 22:30
PNRR a primit 10 calificative „A” și un „B”/foto: monden

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României a primit 10 calificative A din 11, cu un singur calificativ B pentru capitolul de "costing", aşa cum au avut şi celelalte 19 planuri aprobate până în prezent, precizează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE)

SHARE

„Comisia Europeană a adoptat astăzi o evaluare pozitivă a Planului de redresare şi rezilienţă al României, care va putea primi, astfel, din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR), potrivit comunicatului de presă al Comisiei Europene de luni, 27 septembrie. Planul României a primit 10 calificative A din 11, cu un singur calificativ B pentru capitolul de 'costing', aşa cum au avut şi celelalte 19 planuri aprobate până în prezent", se arată într-un comunicat al MIPE transmis luni Agerpres.

Potrivit sursei citate, finanţarea va sprijini implementarea măsurilor esenţiale în materie de investiţii şi reforme cuprinse în Planul de redresare şi rezilienţă al României şi va contribui în mod crucial la ieşirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.

MRR este instrumentul principal al iniţiativei NextGenerationEU (Următoarea Generaţie UE), care va furniza până la 800 de miliarde euro (în preţuri curente) pentru a sprijini investiţiile şi reformele în întreaga UE.

Citește și

Klaus Iohannis: Guvernul şi autorităţile locale să facă o prioritate absolută din implementarea PNRR

Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României, dar Planul final nu este public în țara noastră

 

Planul României face parte dintr-un răspuns coordonat fără precedent al UE la criza provocată de pandemia de COVID-19, menit să abordeze provocările europene comune prin adoptarea tranziţiei verzi şi a celei digitale, precum şi să consolideze rezilienţa economică şi socială şi coeziunea pieţei unice, subliniază MIPE.

Comisia a evaluat planul României pe baza criteriilor stabilite în Regulamentul privind MRR, analizând, în special, dacă investiţiile şi reformele cuprinse în plan sprijină tranziţia verde şi cea digitală, contribuie la soluţionarea eficace a provocărilor identificate în cadrul semestrului european şi consolidează potenţialul de creştere, crearea de locuri de muncă şi rezilienţa economică şi socială a României, potrivit Agerpres. 

Premierul Florin Cîțu a transmis, pe canale neoficiale, că documentul PNRR va fi încărcat luni, în varianta finală, în sistemul electronic al Comisiei Europene și, ulterior, va fi semnat de către Ursula von der Leyen, prezentă la București.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.