„Această metodă presupune recoltarea de probe individuale de la un grup de persoane (de exemplu, toți călătorii care se întorc în țară în același autoturism sau membrii unei familii de cinci persoane care călătoresc împreună) și analiza unei singure probe, compusă din „amestecarea” probelor de la tot grupul. Dacă un astfel de test este pozitiv, ulterior se analizează individual testele recoltate de la fiecare membru al grupului, iar, între timp, membrii grupului rămân în carantină instituționalizată.
Carantina de scurtă durată: persoanele care intră în țară vor sta în carantină instituționalizată pentru perioada de timp necesară pentru prelevarea testelor, analiza lor și comunicarea rezultatelor”, arată PLUS.
Metoda este folosită și la Oradea. „Pentru a putea avea un impact mai mare și a te concentra exact pe zona unde sunt probleme, în comunitățile de carantinați - este greu să-i ții în camere, sunt familii de 40 de persoane, este greu să interzici celor 10 copii să se vadă cu părinții sau dacă ai o secție medicală care nu lucrează cu pacienți COVID, dar la un moment dat este cineva suspect, se fac aceste teste. În felul acesta se face economie, nu mai faci 40 de teste dacă poți face doar unul și afli că sunt bolnavi. Impactul este foarte mare. Și în Ungaria se fac aceste testări, înțeleg că și în Germania”, a declarat Bolojan, joi, pentru HotNews.ro.