Ploaia nu distruge doar drumuri ci și spitale. Două săli de operație afectate de precipitații

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 24.04.2024 - 16:14
Ploaia nu distruge doar drumuri ci și spitale. Două săli de operație afectate de precipitații - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Ploaia nu distruge doar drumuri ci și spitale. Două săli de operație afectate de precipitații. Reprezentanții spitalului au decis ca acestea să fie reabilitate.

SHARE

Ploaia nu distruge doar drumuri ci și spitale. Două săli de operație afectate de precipitații. Reprezentanții spitalului au decis ca acestea să fie reabilitate. 

Săli de operații afectate de precipitații 

Plafonul de la două săli de operaţie din cadrul blocului operator al Secţiei Chirurgie Generală 1 de la etajul doi al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu a fost afectat de infiltraţii cauzate de ploaie.  

Citește și: VIDEO Drumul Județean de 100 milioane euro Iași - Suceava s-a surpat la o lună de la inaugurare

„În seara zilei de 23 aprilie, în cadrul blocului operator al Secţiei Chirurgie Generală 1 de la etajul 2, s-au produs infiltraţii prin plafonul celor două săli de operaţie deasupra cărora se află două terase. Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operaţie.

Menţionăm faptul că, în data de 23 aprilie, garda a fost asigurată de medicii Secţiei Chirurgie Generală 2, intervenţiile chirurgicale fiind efectuate în sălile de operaţie de la etajul 3, aferente acestei secţii. La faţa locului se află, de azi dimineaţă, echipele de intervenţie pentru remedierea urgentă a situaţiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Ţicleanu.

Potrivit sursei citate, Secţia Chirurgie Generală 1 şi sălile de operaţie aferente acestei secţii, situate la etajul al doilea al clădirii din strada Tudor Vladimirescu, vor intra în reabilitare energetică.

Din cauza acestei situații a fost edus considerabil numărul de paturi – în prezent sunt dispnibile doar 43 de paturi din totalul celor două secţii, de 78 paturi.

Ca urmare a acestui fapt, internările şi intervenţiile chirurgicale sunt limitate doar la cazurile de urgenţă.

Citește și: Drumul Expres Oradea – Arad rămâne un vis. „Îngropat” peste 10 ani, tergiversat de încă 3

Au fost transmise adrese de informare şi de sprijin către unităţile medicale din judeţul Gorj, precum şi către cele din judeţele limitrofe, pentru ca, până la finalizarea acestor lucrări, să sprijine SJU Târgu Jiu cu preluarea cazurilor pe care unitatea sanitară nu le va mai putea gestiona.

După finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică, Secţiile Chirurgie 1 şi Chirurgie Generală 2 şi sălile de operaţie aferente acestora vor intra într-un proces complex de reabilitare şi modernizare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te