Platforma Respect condamnă presiunile lui Firea și Pintea asupra Asociației „Dăruiește Viața”

DE Mircea Marian | Actualizat: 01.11.2019 - 12:19

Platforma „Respect”, din care fac parte mai multe ONG-uri, printre care APADOR-CH și Inițiativa România, apreciază că ceea ce au făcut Firea și Pintea împotriva Asociației „Dăruiește Viața” este „o formă crasă de bullying politic”.

SHARE

„Suspiciunile induse în mod deliberat în spațiul public cu privire la presupusele intenții politice ale fondatoarelor acestei asociații nu sunt asimilabile libertății de exprimare. E o formă crasă de bullying politic și un atac frontal la adresa funcționării organizațiilor non-profit care există în slujba unora dintre cei mai vulnerabili dintre noi: copiii cu cancer”, se arată într-o postare pe Facebook a Platformei Respect. 

Platforma Respect apreciază că ceea ce au făcut Firea și Pintea este un atac la adresa democrației. „Credem că încercările de denigrare și asfixiere a acestor inițiative în folosul comunității care nu pot fi controlate politic de PSD reprezintă un atac la adresa democrației – ea nu poate rezista în absența libertății de asociere a celor care își propun să se implice în viața comunității lor și care trag la răspundere autoritățile centrale și locale, inclusiv Guvernul și Primăria Generală a Capitalei, pentru lipsa lor de eficiență și de implicare. Sunt vulnerabilizați cei pentru care drepturile copilului nu sunt simple abstracții, ci un angajament de fiecare zi pentru a asigura accesul acestor micuți la servicii de sănătate esențiale pentru a rămâne în viață.

Ne exprimăm solidaritatea cu Asociația „Dăruiește Viață” și cu cei care sunt deligitimați și stigmatizați pentru munca lor în domenii sensibile în care statul român a eșuat rușinos”, se afirmă în postarea acestei organizații.

La baza Platformei se află un Grup de Inițiativă format din organizațiile Asociația Pro Democrația, APADOR-CH, Asociația ActiveWatch, Asociația ACCEPT, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice, Centrul FILIA, Centrul pentru Inovare Publică, Centrul pentru Jurnalism Independent sau Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.