Piedone, după demolarea chioșcurilor de la metrou: Am venit să îmi iau și eu jumătatea aia de stație

DE Daniel Toșa | 21.07.2021 - 12:13
Piedone, după demolarea chioșcurilor de la metrou: Am venit sa imi iau si eu jumatatea aia de stație/FOTO: Facebook/Cristianpopescupiedone

Demolarea chioscurilor din stațiile de metrou de pe raza Sectorului 5 a început marți noapte, a doua zi dupa ce în presă au apărut stenograme DNA în care primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, îi promitea lui Ion Radoi că nu-i demoleazaă chioscurile de la metrou.

SHARE

Demolarea chioșcurilor a început chiar în stația de metrou Izvor. Echipele de demolare au venit la stația de metrou Izvor imediat ce de aici a plecat ultima cursa. Comercianții și-au luat marfă în saci, înainte că chioșcurile să fie demontate.

Piedone a venit personal să asiste la lucrări, anunță Observatorul de la Antena 1. Demolările au început la stațiile din sectorul 5 al Capitalei la patru luni de când chioșcurile au fost demolate în celelalte sectoare din București.

„Întârzierea s-a produs din cauza comunicării între noi, Metrorex, Ministerul Transporturilor și Primăria Capitalei. Ditai Ministerul Transportului nu are 10 flexuri și 10 oameni, Metrorexul cu societăți de construcții n-au 10 oameni și trei flexuri?”, a susținut Piedone.

„Am venit să îmi iau și eu jumătatea aia de stație întreagă să îmi pun și eu chioșcurile noi… o să fac cerere domnului ministru, bineînțeles, sau celor de la Metrorex”, a mai spus Piedone.

Citește și: Elev de 8,59 la clasă, notă 2 la examenul de Evaluare. Diferențe și de 5 puncte în toate județele

Demolarea chioșcurilor a început la  o săptămâna după perchezițiile DNA la Primăria Sectorului 5 și la o zi după ce în presă au apărut stenograme ale discuțiilor dintre Piedone și Ion Rădoi.

Interceptări realizate de DNA arată că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, i-a solicitat lui Ion Rădoi să-i dea jumătate din spațiile comerciale din stația Izvor pentru nu le demola pe cele de pe rază sectorului sau.

Stenograme din ordonanță DNA de inculpare a liderului de sindicat de la metrou, Ion Rădoi, publicate de G4Media, arată că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ar fi întârziat în mod intenționat să demoleze chioșcurile ilegale de la metrou de pe rază Sectorului 5. Potrivit documentului citat, Piedone i-ar fi cerut lui Rădoi să îi dea și lui spații comerciale, la Izvor, în schimbul nedemolării.

Citește și: Absolvent de gimnaziu cu medie 9,8 a luat 4,2 la Evaluarea Națională. Premianțîi au pierdut 5 puncte

„Din cercetările efectuate în cauza a rezultat că primarul sectorului 5 București, Popescu Cristian împiedică din diferite motive sau întârzie emiterea dispozițiilor de demolare a spațiilor comerciale ce funcționează ilegal la Metrou.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te