Pfizer anunță că vaccinul său anti-Covid este sigur pentru copiii între cinci și 11 ani

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.09.2021 - 21:28
Pfizer anunță că vaccinul său anti-Covid este sigur pentru copiii între cinci și 11 ani/FOTO: Unsplash

Compania Pfizer a anunțat luni că rezultatele unui studiu clinic arată că vaccinul său este sigur pentru copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani.

SHARE

Potrivit companiilor, în teste clinice de faza II/III, vaccinul a produs la cei între 5inci și 11 ani un răspuns imun similar cu cel observat anterior la cei cu vârste între 16 și 25 de ani.

În cadrul testelor clinice, copii cu vârste între cinci și 11 ani au primit două doze de vaccin de 10 micrograme, adică o treime din cât se administrează celor peste 12 ani.

„Din iulie și până acum, cazurile pediatrice de Covid-19 au crescut cu 240%, arătând nevoia de sănătate publică pentru vaccinare”, a declarat șeful Pfizer, Albert Bourla.

Citește și: Deputatul care vrea să conducă țara cu Biblia: două doctorate, 7 terenuri, 110.000 € dați împrumut

„Aceste rezultate ale testelor oferă un argument puternic pentru a cere autorizarea vaccinului nostru la copiii de 5-11 ani, și intenționăm să o facem urgent la FDA și la alte autorități de reglementare”, a adăugat acesta.

Companiile se așteaptă ca datele din testele pe intervalele de vârstă șase luni – doi ani și doi ani – cinci ani să vină cel mai devreme în ultimul trimestru al acestui an.

Spre deosebire de teste clinice făcute de producători până acum pe adulți, testul pediatric cu 2.268 de participanți nu a avut ca scop principal măsurarea eficienței vaccinului prin compararea numărului de cazuri de Covid-19 dintre cei vaccinați cu numărul celor infectați dintre cei care au primit un produs placebo.

Citește și: FOTO Cătălin Botezatu a făcut-o praf pe Andreea Marin: Ieftin, obosit. Daniela Crudu e mai bine

Testul clinic a comparat cantitatea de anticorpi neutralizanți induși de vaccin la copii cu răspunsul imun la persoane cu vîrste mai mari din testele pe adulți.

Pfizer/BioNTech vor solicita în următoarele săptămâni aprobarea pentru utilizarea vaccinului anti-Covid la copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani, anunța, pe 10 septembrie, publicația Der Spiegel, citată de educatieprivata.ro.

Vaccinul produs de Pfizer a fost primul care a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru folosire în grupa de vârstă 12-15 ani.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.