Peste 46.000 de locuri de muncă, disponibile în România. Ce meserii sunt cel mai căutate?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 15.07.2024 - 13:13
Peste 46.000 de locuri de muncă, disponibile în România - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
Peste 46.000 de locuri de muncă, disponibile în România - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Peste 46.000 de locuri de muncă, disponibile în România. Conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), la ora actuală sunt disponibile 46.124 locuri de muncă la nivel național.

SHARE

Peste 46.000 de locuri de muncă, disponibile în România. Conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 46.124 locuri de muncă la nivel național, iar unele meserii sunt la mare căutare.

Peste 46.000 de locuri de muncă, disponibile în România. Ce meserii sunt cel mai căutate?

Cine se află în căutarea unui job are șansa, în această perioadă, să-l și găsească. Asta, cu atât mai mult cu cât, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 46.124 locuri de muncă la nivel național.

Cele mai multe dintre acestea sunt oferite pentru: curier (2.906), agent de securitate (2.788), lucrător comercial (2.047), muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (2.037).

De asemenea, există o cerere ridicată și pentru posturile de manipulant mărfuri (1.736), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (1.722) și ajutor bucătar (1.700).

Citește și: Aproape 7 din 10 angajaţi români lucrează într-un IMM. Cu ce probleme se confruntă?

La fel de căutați sunt și candidații pentru posturile de muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții (1.101), ambalator manual (1.001) și conducător auto transport rutier de mărfuri (815) etc.

Din cele 46.124 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 2.259 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; consilier/expert/inspector/referent de specialitate financiar-contabilitate; manager; programator; contabil etc.), conform cugetliber.ro.

8.192 de posturi sunt ofertate pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent servicii client; conducător auto transport rutier de mărfuri; casier; ajutor bucătar etc), iar 9.947 pentru persoanele cu studii profesionale (manipulant mărfuri; sudor; lăcătuș mecanic; ambalator manual; confecționer asamblor articole din textile etc.).

Restul de 25.726 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; curier; muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecțiilor etc).

Citește și: 2.500 lei amendă patronilor care nu respectă legea pe caniculă. Ce trebuie să le ofere angajaților?

Baza de date a ANOFM este una dinamică, iar aceasta se actualizează în timp real în funcție de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum și de numărul repartițiilor emise în vederea ocupării.

La ora publicării acestui material, deja pe site-ul ANOFM se găseau disponibile 47.412 locuri de muncă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te