Peste 45 de medici au decedat în timpul gărzilor sau imediat după, în ultimii 15 ani

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.10.2018 - 16:59
Inquam Photos / Octav Ganea

Livia David, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, a postat, pe Facebook, o listă a colegilor decedați prematur, în gărzi sau după , în timpul serviciului sau imediat după în ultimii 15 ani. Lista cuprinde 45 de medici, cu vârste între 32 și 69 de ani.

SHARE

„Aș dori să nu privim aceste nume doar din perspectivă statistică... niște numere înșiruite pe hârtie. Au fost colegii și prietenii noștri, fiecare cu povestea sa, una care ar merita cu prisosință să fie menționată... E povestea chirurgului care, după gardă, în sala de operație, făcându-i-se rău, a preferat să continue, până a terminat ceea ce începuse... colegii s-au oferit să îl ajute, să termine ei, dar i-a refuzat. După ultimul fir a cerut să fie dus la SMURD...a fost prea târziu. E povestea cardiologului cu diabet și probleme cardiace ce făcea peste 10 gărzi pe lună și pentru care nu s-a găsit un elicopter SMURD... toate erau ocupate”, a povestit doctorul craiovean pe Facebook. 

Aceasta face apel la parlamentari, să ia măsuri pentru a schimba situația cu care se confruntă mii de medici în România.
„Domnilor parlamentari, vă rugăm să luați notă de această realitate...un medic mort prematur înseamnă mii de pacienți ce nu mai sunt tratați... mii de alte morți subite!! Când moare un medic... moare speranța a mii de alți oameni... de ce trebuie să fie așa? Statul român nu are nimic de câștigat... dimpotrivă! De câteva decenii încoace, nu are decât de pierdut!!”, mai scrie Livia David.
„Rugăm colegii medici-parlamentari să ia notă de această listă și să inițieze și să susțină proiectul de lege ce vizează recunoașterea orelor de gardă ca vechime în muncă... ce alt argument mai viabil putem aduce decat această listă?”, conchide doctorul, apelând în mod direct la senatorul Adrian Wiener și la deputatul Corneliu-Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate.

Vezi lista completă a medicilor decedați, realizată de Livia David.Citește și Medicul care vrea să fie brancardier: Sistemul sanitar este cu fundul în sus

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -