Peste 100 de evenimente, sesizate în zona școlilor. Controale, în 1.500 de unități de învățământ

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.10.2023 - 17:07
Polițiștii au intervenit la peste 100 de evenimente în jurul școlilor Foto: bzb.ro- rol ilustrativ

Polițiștii au intervenit la peste 100 de evenimente produse în incinta sau în zona școlilor din România. Jumătate dintre acestea au fost semnalate de cetățeni la 112. De asemenea, aproximativ 1500 de școli au fost verificate pentru a se vedea dacă asigură pază.

SHARE

Peste 100 de evenimente au fost sesizate în incinta sau în apropierea şcolilor, în ultima săptămână, iar 52 dintre acestea au fost anunţate de cetăţeni la 112. Peste 9.300 de poliţişti au acţionat şi în zona unităţilor de învăţământ, în special pe timpul venirii şi plecării elevilor.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi cadrelor didactice, în perioada 13 – 20 octombrie 2023, la nivelul structurilor Poliţiei Române, 9.320
 
de poliţişti au acţionat în dispozitivele de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, prin includerea unităţilor de învăţământ preuniversitar în itinerariile de patrulare, în special pe timpul venirii şi plecării, la şi de la cursuri, a elevilor.

Peste 100 de evenimente, sesizate în zona școlilor. Controale, în 1.500 de unități de învățământ

În perioada de referinţă, au fost angrenaţi 7.325 de poliţişti în activităţi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
 
Totodată, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, au acţionat 1.344 de poliţişti.
“În această perioadă, s-a asigurat intervenţia la 105 evenimente sesizate în incinta sau zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, dintre care 52 au fost sesizate de cetăţeni prin S.N.U.A.U. – 112.
 
 
De asemenea, au fost organizate 168 de acţiuni pe linia siguranţei în şcoli, fiind derulate  2.869 de activităţi de prevenire şi de informare, în cadrul a 1.445 de unităţi de învăţământ preuniversitar, la care au participat 68.885 beneficiari.
 
Dintre acestea, având ca scop creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying şi a celui de violenţă şcolară, putem evidenţia 971 de ore de curs la care au fost abordate tematici pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă”, au transmis reprezentanţii IGPR. 
 
Sursa citată a menţionat că pentru conştientizarea riscurilor, vulnerabilităţilor şi consecinţelor în ceea ce priveşte consumul şi traficul ilicit de droguri/substanţe interzise, au fost derulate 654 de activităţi, precum şi 710 activităţi pentru instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenţie în diferite situaţii.
 
 
De asemenea, au fost controlate 1.480 de unităţi de învăţământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare ale Legii nr. 333/2003 pentru paza bunurilor, valorilor, obiectelor şi protecţia persoanelor.
 
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale şi constatate 4 infracţiuni, fiind adresate 33 de informări şi solicitări autorităţilor şi instituţiilor publice cu atribuţii specifice privind siguranţa în unităţile de învăţământ.
 
În cadrul planului, au participat 1.049 de poliţişti la întâlnirile Grupului de acţiune constituit la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru facilitarea comunicării în vederea adaptării măsurilor necesare pentru creşterea gradului de siguranţă în mediul şcolar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te