Percheziţii în România, de către ofițeri germani, privind drogurile siriene ajunse în Constanța

DE Adina Mutăr | 26.11.2021 - 21:42
Percheziţii în România, de către ofițeri germani, privind drogurile siriene ajunse în Constanța/foto: politia romana

Autorităţile judiciare din Germania au făcut săptămâna aceasta percheziţii la patru adrese din România, la locuinţele a patru persoane suspectate că au organizat un transport de droguri care a fost depistat în luna august a anului trecut în portul Constanţa.

SHARE

În vara lui 2020, autorităţile au descoperit, în Portul Constanţa, două containere expediate pe cale maritimă din Portul Latakia, Siria, care a tranzitat Turcia şi care avea ca destinaţie finală Portul Constanţa.

După ce containerele au fost descărcate în unul dintre acestea au fost descoperite aproximativ 1,5 tone de haşiş şi 751 de kilograme de pastile de captagon, mai exact 4.024.250 de pastile din stupefiantul denumit „drogul jihadului”.

Drogurile erau disimulate între recipientele de carton cu marfă transportată legal, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanţe. Marfa de acoperire, săpun organic cu o densitate foarte mare, avea menirea de a masca drogurile.

Valoarea de piaţă a drogurilor capturate este de 80 de milioane de euro.

Citește și

Record. Italia a confiscat droguri din Siria de un milliard de euro. ISIS sau regimul Assad?

Verii Bashar al-Assad și Rami Makhlouf s-au încăierat pe hașiș. Putin le strică traficul cu droguri

 

În urma descinderilor de săptămâna aceasta au fost ridicate suporturi digitale şi înscrisuri cu valoare de probe în investigaţie, potrivit News.

„La data de 22 noiembrie 2021, ca urmare a cooperării judiciare internaţionale între procurorii D.I.I.C.O.T. şi autorităţile germane, acestea din urmă au efectuat 4 percheziţii domiciliare, la locuinţele a 4 persoane bănuite că ar fi fost responsabile de manipularea şi organizarea transportului de 1,5 tone de haşiş şi 751 de kilograme de pastile de captagon, descoperit de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, la data de 30 august 2020. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe suporturi digitale de date şi înscrisuri cu valoare probatorie. Investigaţia a durat în ambele ţări peste doi ani, fiind o operaţiune în care au fost investite eforturi şi resurse deosebite, pentru a documenta gruparea infracţională şi toate ramificaţiile ei din Germania, România şi alte ţări”, informează DIICOT într-un comunicat dat publicităţii vineri.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.