Patru școli din Timișoara trec în online din cauza frigului din clase

DE Daniel Toșa | 13.10.2021 - 12:50
Patru școli din Timișoara trec în online din cauza frigului din clase/FOTO: Pixabay

IŞJ Timiş, Marin Popescu, a declarat, miercuri, că temperatura în sălile de curs ale şcolilor este de 20 de grade Celsius, iar din patru unităţi de învăţământ au anunţat că suspendă cursurile faţă în faţă şi trec online.

SHARE

Potrivit acestuia, în mediul rural nu sunt astfel de probleme, întrucât încălzirea se face cu lemne, iar autorităţile şi-au făcut stocul necesar înainte de sezonul rece, scrie Agerpres.

Solicitările vor fi transmite astăzi IŞJ care va aproba trecerea activităţii didactice online.

Liceul de Informatică „Grigore Moisil", Şcolile gimnaziale nr. 16 şi 19 şi Colegiul „Ana Aslan" din Timişoara au înaintat astfel de demersuri.

Citește și: O polițistă sub acoperire l-a vrăjit pe traficantul Mizdron care vindea cocaină în cluburi de lux

„Este vorba despre 189 de clase cu 4.947 de elevi care suspendă activitatea faţă în faţă din cauza temperaturii scăzute din clase, nu din cauza COVID. Am discutat cu autorităţile publice locale de câteva luni despre problema infrastructurii şcolare. De luni s-au făcut probe către toate punctele termice din oraş, cu furnizare a apei la o temperatură scăzută, pentru că durează încărcarea instalaţiilor. În câteva zile probabil se va regla situaţia. Dacă se vor reglementa problemele, se va reveni la şcoală din acest punct de vedere, nu din cel pandemic”, a explicat Marin Popescu.

Şeful IŞJ Timiş admite că de 20 de ani frigul prinde nepregătite autorităţile.

Citește și: Interlopul Bera, culcat de bodyguarzi la cârciuma lui Castellano. Chemat în ajutor, Caran s-a uitat

„Sunt şi în Timişoara şcoli şi grădiniţe care au centrale proprii, dar noi nu putem interveni, din punct de vedere legislativ. În judeţ nu avem probleme. În zona rurală sau urban mică sunt centrale proprii cu încălzire pe lemne, sobe, stocurile în rural au fost asigurate din timp. În luna august aveam 34 unităţi de învăţământ cu probleme la instalaţiile de încălzire din care 18 erau în Timişoara. Joi vom avea o situaţie clară”, a detaliat Marin Popescu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.