Parlamentul german a dezbătut drama prin care trec mii de românce exploatate sexual în Germania

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 14.05.2022 - 13:20
Photo by Kamaji Ogino from Pexels

Pe lângă problemele psihologice, femeile exploatate sexual suferă adesea de „consecințe de amploare ale infecțiilor” cauzate de leziuni în zona genitală, de la „leziuni permanente ale mușchiului sfincterian”.

SHARE

Majoritatea acestor femei provin din Europa de Est și încearcă să scape de sărăcia din țările lor de origine.

Citește și: Un român care fura arme în Spania a crezut că-și ascunde prada într-un loc sigur. Cum a fost prins

Liane Bissinger este medic ginecolog în Munchen din Germania și are grijă de lucrătorii sexuali de ani de zile. Ea relatează despre starea în care se află multe femei, dar și bărbați și persoane trans pe care le tratează. „Realitatea vieții lor nu are nimic de-a face cu Pretty Woman sau cu studenta care lucrează ca escortă. Ei au adesea 150 de clienți pe lună, de cinci ori pe zi, corpul unei femei este folosit în toate modurile și au loc uneori și alte violențe oribile”.

Citește și: VIDEO Interlopul Bebino, dușmanul lui Mircea Nebunu, arestat pentru amenințări pe net și proxenetism  

La inițiativa Verzilor și a FDP, 12 experți au fost invitați în sala de plen a parlamentului de stat pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra situației prostituatelor din Bavaria. Acolo au vorbit foști și activi lucrători sexuali, dar și oameni de știință, un fost polițist și experți de la consiliere de specialitate, conform stiridiaspora.ro. 

Membrii Comisiei de Muncă și Afaceri Sociale au dorit să știe ce îmbunătățiri legislative pot fi făcute pentru a reduce exploatarea lucrătorilor sexuali și pentru a le îmbunătăți semnificativ situația.

„Faptul că aceasta este o problemă foarte complexă și cu mai multe fațete este forte clar pentru toți cei care ascultă. Datele statistice insuficiente din Bavaria fac dificilă obținerea unei imagini de ansamblu asupra acestei zone”, se arată în inițiativa parlamentară.

În timp ce Ministerul de Stat pentru Familie, Muncă și Afaceri Sociale a înregistrat 4.105 prostituate în 2020, asociațiile și centrele de consiliere presupun că există un număr semnificativ mai mare de cazuri neraportate. Numai în Nürnberg, centrul de consiliere Kassandra estimează că numărul prostituatelor este între 1.300 și 1.800.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.