Părinții lui Bogdan Gigină au divorțat la 7 ani de la moartea polițistului- motociclist

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.09.2022 - 16:26
RAluca și Bogdan Gigină- Foto: cancan.ro

O nouă dramă în familia lui Bogdan Gigină, polițistul care și-a pierdut viața după ce a căzut de pe motocicletă, în timp ce conducea coloana oficială a fostului ministru de interne, Gabriel Oprea. Părinții agentului au decis să-și separe drumurile.

SHARE

Carmen și Cornel Gigină au divorțat miercuri, 14 septembrie, la Judecătoria sectorului 3. Instanța a admis cererea formulată de mama lui Bogdan și a dispus desfacerea căsătoriei prin acordul soților. Conform deciziei, mama polițistului va reveni la numele anterior căsătoriei, Sima. Părinții polițistului Bogdan Gigină erau căsătoriți de 35 de ani, scrie Fanatik.ro.

Decizia vine la mai puțin de trei ani după ce s-a aflat că Raluca, văduva lui Bogdan Gigină, s-a recăsătorit. În prezent, ea poartă numele soțului ei, Ciuciu, iar noul partener de viață ar fi un coleg de serviciu, conform informațiilor apărute în presă.

„Două nunți și o înmormântare? În nici 4 ani? O moștenire substanțială de pe urma defunctului! O persoană extrem de ocupată de propria existență! Doar până se va termina punguța apoi… Nivelul următor”, scria Carmen Gigină despre fosta ei noră, după ce a aflat că aceasta și-a refăcut viața.

Bogdan Gigină și Raluca se căsătoriseră cu doar câteva luni înainte de tragedie, și imediat după nuntă ei și-au achiziționat un apartament în comuna ilfoveană Chiajna. Imobilul i-a rămas tinerei, dar la fel și ratele, acesta fiind cumpărat pe credit.

Citește și: VIDEO Ucraina va primi bateriile SAM NASAMS împotriva atacurilor aeriene ale rușilor în 60 de zile

Bogdan Gigină, agent la Brigada Rutieră București (unde a lucrat și tatăl său), și-a pierdut viața pe 21 octombrie 2015, în timp ce deschidea coloana care însoțea limuzina lui Gabriel Oprea.

Deși era o seară ploioasă, coloana fostului ministru nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil, iar Gigină a căzut de pe motocicletă într-o groapă din carosabil. Aceasta fusese săpată de o firmă care avea contract pentru lucrări la infrastructură și nu era semnalizată corespunzător.

Gigină și-a pierdut viața cu doar câteva zile înainte de o altă tragedie care a marcat România, incendiul de la Colectiv. Cele două evenimente au determinat populația să iasă din casă și să organizeze ample manifestări de stradă, în urma cărora cabinetul Ponta, în frunte cu premierul, și-a înaintat demisia.

Părinții și văduva lui Bogdan Gigină s-au constituit părți civile, alături de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, în dosarul de ucidere din culpă care se judecă la Tribunalul București.

Citește și: Serviciile secrete ale SUA: Putin, umilit de eșecul din Ucraina, ar putea bombarda România

În acest dosar, inculpați sunt: Gabriel Oprea (fost ministru de Interne), Petre Mazilu (directorul general al companiei General MPM Impex SRL care efectua lucrări pe carosabil), în timp ce Guvernul României, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Afacerilor Interne sunt părți responsabile civilmente.

Dosarul morții lui Bogdan Gigină a intrat pe rol în octombrie 2018, însă până în prezent nu a fost emisă nicio decizie pe fond. Inițial, rudele polițistului au solicitat despăgubiri morale în valoare de 3 milioane de euro, însă anul trecut, instanța a decis să mențină sechesterul pe bunurile inculpaților până la 6,5 milioane lei (1,3 milioane euro).

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te