Operațiune de salvare: Alex Dumbravă a încercat să doboare recordul de traversare a Mării Negre

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 21.07.2023 - 12:52
Operațiune de salvare: Alex Dumbravă a încercat să doboare recordul de traversare al Mării Negre - Foto: Facebook/Alex Dumbrava

Sportivul Alex Dumbravă a încercat să doboare recordul de traversare a Mării Negre cu o barcă cu vâsle, dar a obosit excesiv după circa 80 de mile marine (aprox. 140 km) și a sunat după ajutor. ARSVOM a declanșat o operațiune de salvare în miez de noapte și l-a recuperat.

SHARE

În noaptea de joi, 20 iulie, MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) a solicitat intervenția ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare), în vederea unei operațiuni de căutare și salvare pe Marea Neagră, a unei persoane aflată în larg, la circa 80 mile marine travers de Mangalia. A fost vorba despre sportivul Alex Dumbravă, plecat să doboare recordul de traversare a Mării Negre cu o barcă cu vâsle. 

La solicitarea MRCC, ambarcațiunea de intervenție SAR Maia a plecat din Portul Mangalia, la ora 01:08, pentru preluarea persoanei aflate în larg, într-o ambarcațiune cu vâsle.

Citește și: VIDEO Valentino, interlopul „forțos” care i-a amenințat pe mascați în Constanța, a scăpat ieftin

Din informațiile transmise de MRCC, starea bărbatului care a cerut ajutor (Alex Dumbravă) era una de epuizare. Acuza dureri de spate și genunchi, din cauza efortului de tras la rame.

Echipajul navei SAR Maia, aparținând ARSVOM, a preluat barca, care îi aparține lui Alexandru Dumbravă, pentru a o remorca în portul turistic Mangalia.

”Sportivul de anduranță Alexandru Florian Dumbravă, aflat într-o barcă de 9 m lungime, a contactat noaptea trecută Centrul Maritim de Coordonare și a solicitat să fie salvat. El se afla într-o barcă cu vâsle, era epuizat și acuza dureri de spate şi genunchi în urma efortului depus la rame.

Citește și: FOTO „Condiții” la un hotel de 350 lei pe noapte în Mamaia: Igrasie, pereți scorojiți, baie jalnică

Operațiunea de căutare și salvare a fost declanșată imediat, iar barca sa a fost localizată la aproximativ 80 de mile marine distanţă de Mangalia.

Ofițerii MRCC din cadrul Autorității Navale Române au informat MRCC Varna despre operațiunea de salvare și au obținut permisiunea poliției de frontieră bulgare de a trimite în zonă o navă ARSVOM, întrucât  persoana ce urma a fi salvată se afla la limita zonelor de responsabilitate a României și Bulgariei”, potrivit reprezentanților ANR, relatează focuspress.ro.

Alex Dumbravă voia să vâslească 1.200 km, până la Batumi, în 20 de zile

Alex Dumbravă a plecat din Mangalia și voia să ajungă la Batumi, în Georgia, vâslind 1.200 de kilometri în 20 de zile, pentru a ajuta peste 20 de copii cu dificultăți de vorbire să beneficieze de aproximativ 200 de ședințe de logopedie. 

„Când ești pe mare ai timp să te gândești la multe, iar în ultima vreme m-am gândit la cât de norocos sunt. Că am viața pe care o am, că sunt sănătos, că pot face ceea ce îmi place. Așa că am ales să traversez Marea Neagră pentru cei mai puțini norocoși și sper ca cei care mă susțin sau se simt apropiați de cauză să doneze astfel încât 20 de copii cu dificultăți de vorbire să primească ajutor și să se integreze mai ușor în societate. Doborâm un record și facem bine împreună.”, a declarat Alex Dumbravă, înainte de a pleca.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te