OMS: 2022 ar putea fi anul în care se termină pandemia dacă vor crește ratele de vaccinare

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.01.2022 - 10:14
Photo by Anna Shvets from Pexels

Până acum peste 8 miliarde de doze de vaccin au fost administrate la nivel global. OMS a adăugat, de asemenea, că inegalitatea ratelor de vaccinare din unele părți ale lumii a permis pandemiei de COVID-19 să dureze mai mult decât ar trebui.

SHARE

Reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au declarat că pandemia s-ar putea încheia în 2022 dacă ratele globale de vaccinare continuă să crească, până acum peste 8 miliarde de doze de vaccin fiind administrate la nivel global.

Citește și: O judecătoare se iubea cu grefierul în birou, la Curtea de Apel București. Soțul, colonel, o spiona

Acest număr reprezintă prima doză, cea de-a doua precum și cea de-a treia, precizează OMS, citat de ABC7. Instituția a adăugat, de asemenea, că inegalitatea ratelor de vaccinare din unele părți ale lumii a permis pandemiei de COVID-19 să dureze mai mult decât ar trebui, conform Hotnews.

Citește și: Interlopul care a lovit două mașini și a fugărit un bărbat cu un cuțit, prins la frontieră


În urmă cu câteva zile, un alt oficial al OMS declara că, odată încheiată faza acută a pandemiei actuale, coronavirusul nu va dispărea complet. ”Faza acută a pandemiei de COVID-19 s-ar putea încheia anul viitor, dar coronavirusul nu va dispărea complet, a afirmat miercuri Mike Ryan, director executiv al Programului pentru situaţii de urgenţă al OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii), transmite Reuters.

Citește și: Pentru ce va sta interlopul Dragonu nouă ani la închisoare

Mike Ryan, medic epidemiolog irlandez, a mai notat că este încă prea devreme să se tragă concluzii cu privire la severitatea variantei Omicron a noului coronavirus atât timp cât aceasta nu se răspândeşte la scară mai largă în rândul vârstnicilor.


Dealtfel, pragul simbolic de un milion de contaminări pe zi cu noul coronavirus a fost depăşit pentru prima oară în săptămâna 23-29 decembrie, înainte de festivităţile de Anul Nou, afectate din nou de pandemie, relatează AFP.

În medie, 1.045.000 de noi cazuri zilnice de covid-19 au fost înregistrate în această perioadă, o creştere cu 46% faţă de săptămâna precedentă, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza bilanţurilor comunicate de fiecare ţară.

Precedentul record - de 817.000 de cazuri de covid-19 pe zi - a fost înregistrat înaintea valului actual, în perioada 23-29 aprilie 2021.

Împotriva acestui ”tsunami”, care exercită presiuni asupra sistemelor de sănătate, numeroase capitale şi oraşe - de la Paris la Ciudad de Mexico, Atena sau Barcelona - au decis să înăsprească măsurile luate în ultimele zile cu ocazia sărbătorilor de Anul Nou, cu scopul de a reduce circulaţia noului coronavirus.

Unele au anulat festivităţi prevăzute - numeroase oraşe braziliene, cu São Paulo în frunte, cea mai mare metropolă din America Latină.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te