„Oferte speciale” la un hypermarket din România. Muște moarte și carne mucegăită găsite de OPC

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.09.2023 - 13:48
„Oferte speciale” la un supermarket din România. Muște moarte și carne mucegăită găsite de OPC - FOTO: Stiri Diaspora / imagine cu caracter ilustrativ

A fost săptămâna cu „oferte speciale” la un hypermarket din România. Inspectorii OPC au găsit muște moarte și carne mucegăită. Totul, după ce o femeia a reclamat că a cumpărat produse total neconforme, comisarii de la Protecția Consumatorilor a verificat magazinul.

SHARE

Un hypermarket care avea pe stoc „oferte speciale” a ajuns în atenția OPC după ce o femeie a reclamat că a cumpărat produse total neconforme. 

Citește și: Minorii nu vor mai putea cumpăra țigări electronice de la automate. La ce proiect lucrează statul

„Oferte speciale” cu muște moarte și carne mucegăită

Nereguli grave și produse periculoase pentru sănătatea consumatorilor au fost descoperite într-un hypermarket situat pe Bulevardul Dorobanților din Brăila.

După o reclamație formulată de o consumatoare, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat un control surpriză la un magazin Kaufland pe 5 septembrie.

Inspectori au descoperit numeroase nereguli alarmante, inclusiv carne tocată și preparate din carne stocate la temperaturi necorespunzătoare, produse contaminate cu muște moarte și mucegai, precum și produse expirate. Drept urmare, autoritățile au confiscat aceste produse neconforme și au impus amenzi în valoare totală de 33.000 de lei, potrivit Obiectiv Vocea Brăilei.

Comisarii CJPC Brăila au efectuat un control neanunțat la această unitate comercială, pe fondul unei reclamații venite de la o femeie din Brăila care a achiziționat un preparat din carne cu mucegai. Produsul prezenta zone extinse de colonii de mucegai alb și albastru pe suprafața sa.

După verificările efectuate, comisarii au confirmat reclamația consumatoarei și au luat măsuri drastice împotriva magazinului. Au fost aplicate șase amenzi contravenționale în valoare totală de 33.000 de lei, iar produsele alimentare neconforme au fost retrase definitiv de pe piață și scoase din circuitul consumului uman.

Principalele nereguli constatate au inclus comercializarea produselor cu modificări organoleptice, precum culoare, miros și consistență, precum și produse nesigure care conțineau forme adulte de insecte moarte.

„Aspectele reclamate de consumator au fost legate de neconformitatea unui preparat din carne, ce prezenta zone extinse de colonii de mucegai alb şi albastru. În urma acţiunii de control, reclamaţia s-a dovedit a fi întemeiată, iar pentru abaterile constatate, comisarii brăileni au aplicat următoarele sancțiuni: șase amenzi contravenţionale în valoare totală de 33.000 de lei și oprirea definitivă de la comercializare şi scoaterea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme“, a declarat Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor pentru presa locală.

De asemenea, au fost depistate produse expirate și produse pentru care condițiile tehnice de păstrare nu au fost respectate de către magazin.

Citește și: https://newsweek.ro/sanatate/alimentele-cumparate-din-superrmarket-care-te-pot-imbolnavi-cum-iti-dai-seama-ca-sunt-stricate

Un exemplu notabil a fost carne tocată de vită care era stocată la aproximativ 10 grade Celsius, în ciuda recomandărilor producătorului care specifica o temperatură de păstrare între 0 și 2 grade Celsius. Aceste nereguli au fost semnalate ca abateri repetate, punând în pericol sănătatea consumatorilor.

Reacția Kaufland România

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate clienților noștri. Am remediat rapid situația, retrăgând imediat produsele neconforme de la vânzare.

Am consolidat, de asemenea, procesele interne de verificare a produselor și trainingul angajaților pentru a evita repetarea unor astfel de incidente. 

Vă suntem recunoscători pentru înțelegere și răbdare,

Kaufland România”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te