O tânără profesoară este dimineața învățătoare, iar seara este ciobăniță din dorința de a avea grijă de afacerea familiei.
Maria, o tânără din județul Sibiu, satul Apoș, reușește să îmbine profesia de învățător cu afacerea de familie pe care o gestionează după terminarea orelor.
„Iniţial, când am venit la şcoală erau un pic aşa fricoşi, că a venit o nouă învăţătoare, dar acum sunt foarte prietenoşi”, spune Maria despre copilașii pe care îi are în grijă.
Citește și: Am discutat cu Chat GPT despre autostrăzi, impozite și vreme. Întrebarea la care nu a răspuns
Tânăra are 26 de ani și își ocupă fiecare zi cu educarea micilor învățăcei și îngrijirea celor peste 700 de oi pe care le are acasă. Maria nu se ocupă singură de cele 700 de oi, ci împreună cu fratele ei Călin. Cei doi au crescut într-o familie de oieri, iar în urmă cu doi ani s-au hotărât să preia afacerea familiei. Pentru asta s-au pregătit temeinic.
Au absolvit Facultatea de Ştiinţe Agricole şi s-au înscris la master.
„Este foarte mult de muncă. Fără ajutorul părinţilor, nu ştiu ce ne-am face, pentru că ei sunt primii care dau alarma. Undeva la 5 dimineaţa deja se trezesc şi vin în saivan”, mai povestește tânăra.
Citește și: Românii au făcut cumpărături online de 6,3 miliarde de euro în 2022. 79% din internauți au comandat
Sarcinile sunt bine împărțite în fermă
Sarcinile celor doi frați sunt împărțite foarte clar, povestesc aceștia. Dacă Maria se ocupă de prepararea telemelei, Călin este cel care are în grijă de partea logistică.
O tânără profesoară are o „viață dublă”.
„Nu avem angajați, însă afacerile de familie sunt bune, sunt frumoase, dar greu de dus pe umeri. Este volumul foarte mare de muncă, sarcinile sunt foarte multe, trebuie împărţite între noi”, spune și Călin, fratele Mariei.
În aceste momente, cei doi se pregătesc pentru comenzile pe care le vor primi de Paşte, arată turnulsfatului.ro