O româncă, expulzată din Italia. De ce a fost considerată un pericol social?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 03.03.2024 - 17:32
O româncă a fost expulzată din Italia - Foto: Freepik/kues1 - cu rol ilustrativ
romanca expulzata italia

O româncă, expulzată din Italia. Ea a fost considerată un pericol social și a fost trimisă înapoi la București, după un deceniu de infracțiuni săvârșite în zona Padova.

SHARE

O româncă, expulzată din Italia. O femeie de 29 de ani a adunat În CV-ul său penal atât de multe infracțiuni săvârșite de un deceniu încoace, încât justiția italiană a apelat, în ultimă instanță, la respectiva măsură. Tânăra a fost arestată și reținută, de-a lungul timpului, pentru o serie de fapte penale pe care le-a săvârșit în provincia Padova.

O româncă, expulzată din Italia. De ce a fost considerată un pericol social?

Vineri, 1 martie, chiar de Mărțior,  Poliția de Stat din Padova a procedat la scoaterea din Italia a unui cetățean român în vârstă de 29 de ani, din motive de pericol social.

Ofițerii au însoțit-o pe femeie respectivă la aeroportul Marco Polo din Veneția, unde a fost îmbarcată cu un zbor direct spre București, cu escală la Belgrad, și cu o escortă internațională asigurată de polițiștii din Padova, conform Il Mattino di Padova.

În ultimele zile, primarul localității Cadoneghe a prezentat comisarului de poliție Marco Odorisio situația legată de conduita antisocială și periculoasă a româncei de 29 de ani. 

Citește și: Un cuplu de spioni ruși, expulzat din Bulgaria. Ce misiuni avea de executat în UE?

Aceasta fusese cercetată, încă din 2014, în stare de libertate, pentru furt calificat într-o afacere comercială. 

În mai 2016, ea a fost reclamată pentru că a fost găsită cu marijuana asupra sa, iar în 2018 a fost cercetată pentru amenințări.

Din nou, în 2020, a intrat în vizorul carabinierilor pentru pagube și invadarea terenurilor și clădirilor, precum și pentru conducere în stare de ebrietate.

Româncă, însoțită de polițiști din Padova, a fost îmbarcată într-un avion cu destinația București - Foto: Il Mattino di Padova

În august 2020, femeia a fost arestată în calitate de suspectă într-o infracțiune de spargere de domiciliu și dusă la închisoarea din Verona.

Dupa ce a iesit din inchisoare, câteva zile mai târziu, a fost din nou cercetata de politistii din Padova pentru furt calificat., iar în 2022 a fost cercetată pentru amenințări, hărțuire și pagube aduse unei instituții publice.

În ianuarie 2023, ea a primit un avertisment verbal din partea comisarului de poliție în legătură cu posibila ei expulzare, dat fiind pericolul social pe care-l reprezintă.  

Dar, din motive doar de ea știute, tânăra și-a continuat „spectacolul” de fapte penale. 

Citește și: Ce a făcut o româncă din Elveția cu paracetamolul? A fost condamnată la 10 ani de închisoare

Pe 23 februarie a fost cercetată pentru că ar fi deteriorat mobilierul unui bar din Vigodarzere și, în zilele precedente, pentru că ar fi dat foc la cutiile poștale ale casei în care locuiesc membrii familiei ei din Cadoneghe.

Pe 24 februarie a fost arestată de carabinieri pentru că ar fi incendiat un container de deșeuri din plastic amplasat în holul Bibliotecii Municipale din Campodarsego, cauzând inclusiv o problemă la sistemul electric al clădirii.

În cele din urmă, pe 28 februarie, ea a fost arestată de polițiștii din Padova după ce s-a opus cu violență oamenilor legii care au intervenit într-un supermarket din Via dei Colli, unde femeia s-a închis într-o baie și a dat foc unui coș de gunoi.

Cu o zi înainte, ea mai fusese reclamată că ar fi golit un stingător în incinta gării Padova, în apropierea unui peron.

În cele din urmă, italienii s-au săturat de ea și au expulzat-o din Peninsulă chiar de Mărțișor, pe 1 martie. Românca are interdicție de a mai intra în Italia pentru o perioadă de 5 ani.

Citește și: Nouă lege a cetăţeniei, în Germania. Procedurile de expulzare, accelerate în mai multe cazuri

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te