Ce a făcut o româncă din Elveția cu paracetamolul? A fost condamnată la 10 ani de închisoare

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 15.02.2024 - 12:31
O româncă a fost condamnată la 10 ani de închisoare de un tribunal din Elveția - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
romanca paracetamol elvetia

Ce a făcut o româncă din Elveția cu paracetamolul? Femeia a fost condamnată la 10 ani de închisoare de un tribunal elvețian, urmând a fi expulzată în România după ispășirea pedepsei. Sentința i-a fost dată după o faptă mai puțin obișnuită, ce data din 2016.

SHARE

Ce a făcut o româncă din Elveția cu paracetamolul? Femeia a fost condamnată la 10 ani de închisoare de un tribunal elvețian, urmând a fi expulzată din Țara Cantoanelor în România, după ispășirea pedepsei. Fapta de care a fost acuzată este una mai puțin întâlnită.

Ce a făcut o româncă din Elveția cu paracetamolul? A fost condamnată la 10 ani de închisoare

Pare incredibil, dar o româncă stabilită în Elveția a fost condamnată în Elveția la 10 ani de închisoare dintr-un motiv mai puțin obinuit.

Ea a încercat, împreună cu un coleg de muncă cu care avea o relație, să-și omoare soțul, adăugându-i doze mari de paracetamol în băuturi și mâncare.

Ei au amestecat cantități mari de paracetamol - un medicament antiinflamator și analgezic - în ceea ce consuma zilnic bărbatul. 

Citește și: A luat un an paracetamol şi algocalmin contra SARS-CoV-2 și e în stare gravă

Acesta era cunoscut ca un mare băutor, iar scopul femeii și al amantului său a fost să-i producă o insuficiență renală fatală.

Deși planul lor de a-l ucide pe bărbat nu a reușit, amândoi au fost acuzați de tentativă de omor și au primit pedepse dure cu închisoarea, relatează nau.ch.

În dosar, pe lângă analizele medico-legale, procuratura a adus ca probe mii de mesaje în care inculpații discutau despre cele mai bune metode și mijloace de a-l ucide pe bărbat.

Când relația dintre cei doi a devenit publică, planurile lor de otrăvire au luat sfârșit, așa că soțul a supraviețuit. 

Femeia a vrut să-și ucidă soțul cu ajutorul unor doze mari de paracetamol - Foto: doc.ro - cu rol ilustrativ

Cu toate acestea, spe ghinionul celor doi, el a murit de un atac de cord, câteva luni mai târziu. iar autopsia a arătat prezența intoxicării cu paracetamol.

Faptele s-au întâmplat în 2016, dar Curtea Administrativă din Zug a decis recent că femeia își va pierde permisul de ședere și va trebui să părăsească Elveția după ce își ispășește pedeapsa, scrie jurnalemigrant.com.

Decizia de expulzare a fost fundamentată pe mai multe motive, printre care durata semnificativă a pedepsei de închisoare, care depășește limita considerată acceptabilă pentru a rămâne în Elveția.

Citește și: Doi fraţi din Botoşani, de 2 şi 5 ani, intoxicaţi cu paracetamol. Copiii au fost aduși la București

De asemenea, deși poate că sună ciudat s-a luat în considerare și faptul că, datorită educației sale excelente, cunoștințelor lingvistice și experienței profesionale, femeia este considerată o forță de muncă valoroasă în România.

Femeia a ales să nu conteste această decizie la Curtea Federală din Lausanne.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te