O fostă șefă a Primăriei Timișoara, acuzată de abuz în serviciu. Frauda concursurile de angajare

DE Alin Crișan | Actualizat: 07.11.2023 - 22:25
O fostă șefă a Primăriei Timișoara, acuzată de abuz în serviciu. Frauda concursurile de angajare - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

O fostă șefă a Primăriei Timișoara a fost acuzată de abuz în serviciu. Frauda concursurile de angajare organizate pentru diverse posturi de conducere sau de execuţie.

SHARE

Fosta şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timişoara, Rodica Aurelian, a recunoscut fraudarea concursurilor de angajare organizate pentru diverse posturi de conducere sau de execuţie şi a încheiat un acord cu procurorii DNA Timişoara.

O fostă șefă a Primăriei Timișoara, acuzată de abuz în serviciu. Frauda concursurile de angajare

"În prezenta cauză au fost cercetate aspecte referitoare la săvârşirea unor presupuse infracţiuni de către persoane din conducerea Primăriei Municipiului Timişoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât şi pentru posturi de execuţie, în luna decembrie 2015 şi în perioada 2018 - 2019", arată DNA.

Citește și: Directorul adjunct al Spitalelor din București rămâne în arest! A luat mită 20.000 de euro

În acest dosar, Rodica Aurelian este acuzată de instigare sub forma participaţiei improprii la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, fals material în înscrisuri oficiale, sustragere sau distrugere de înscrisuri şi uz de fals, toate în formă continuată.

"În contextul menţionat mai sus, inculpata Aurelian Rodica, în calitate de şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 20 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte.

În lucrările respective răspunsurile corecte ar fi fost trecute atât de inculpată cât şi de alte trei subordonate (două dintre ele au încheiat cu procurorii anticorupţie câte un acord de recunoaştere a vinovăţiei). Urmarea acestor demersuri ar fi fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile şi ulterior, prin dispoziţiile primarului municipiului Timişoara, care ar fi acţionat fără vinovăţie, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc", arată sursa citată.

Citește și: Expertul care ar fi primit mită peste 100.000 €, arestat preventiv în dosarul lui Dumitru Buzatu

În prezenţa apărătorului, inculpata a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv trei ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani şi interzicerea unor drepturi.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Timiş. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te