Expertul care ar fi primit mită peste 100.000 €, arestat preventiv în dosarul lui Dumitru Buzatu

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.09.2023 - 13:00
Expertul care a luat șpagă în dosarul lui Dumitru Buzatu, arestat Foto: Pexels.com (imagine cu rol ilustrativ)

Expertul care ar fi primit mită peste 100.000 €, arestat preventiv în dosarul care-l vizează  pe președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat. El este acuzat de luare de mită și trafic de influență.

SHARE

Expertul  care ar fi primit 714.000 lei, adică peste 100.000 de euro, de la omul de afaceri care l-ar fi mituit şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv duminică, în urma unei decizii a Tribunalului Vaslui.

Decizia nu este definitivă.

Expertul care ar fi primit mită peste 100.000 €, arestat preventiv în dosarul lui Dumitru Buzatu

Bărbatul este acuzat de luare de mită şi de trafic de influenţă. Conform anchetatorilor, acesta ar fi primit de la omul de afaceri care este martor în dosar suma de 714.000 de lei pentru a întocmi un raport de expertiză privind lucrări de

 modernizare a drumurilor executate de firma acestuia, raport care să contrazică propriul rapoirt realizat anterior în baza unui contract cu Consiliul Judeţean şi care nu corespundea realităţii din teren.

Raportul era necesar, după ce între Dumitru Buzatu ăi omul de afaceri au apărut divergenţe în legătură cu plata lucrărilor şi implicit cu cuantumul mitei care trebuia remisă lui Buzatu.

De asemenea, expertul i-a mai promis omului de afaceri că va interveni pe lângă factori de decizie din CJ Vaslui pentru a-i achita facturile pentru lucrările executate. Dumitru Buzatu a fost deja arestat în acest dosar.

Citește și: Fosta soție a lui Buzatu, acuzat de șpagă, e senator. I-a donat o casă, o mașină, fiului din guvern

”În baza art. 226 alin.1 şi 2 C.pr.pen., cu referire la art. 202 C.pr.pen., art. 223 alin. 2 C.pr.pen., admite propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi.

Citește și: 6.500 de lei lunar pensie specială pentru Dumitru Buzatu, baron PSD într-un județ sărac al României

Dispune arestarea preventivă a inculpatului JUDELE RADU, , cercetat pentru săvârşrea infracţiunilor de luare de mită prev. de art. 6 alin.1 din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 ?i 2 C.pen şi trafic de influenţă prev. de art. 291 alin.1 C.pen., ambele cu aplicarea art.38 alin.1 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 24.09.2023 până la 23.10.2023 inclusiv. 

Citește și: Baronul PSD Dumitru Buzatu prins când lua 1.2 milioame de lei mită. Are 8 terenuri şi 5 clădiri

Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul a fost asistat de apărătorii aleşi. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru DNA”, a decis instanţa.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus sâmbătă punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023,  expertului Radu Judele, pentru comiterea infracţiunilor de uare de mită şi  trafic de influenţă, conform news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te