O elevă din Iași a făcut 3.000 lei într-o noapte pe o rețea de socializare. Nu s-a mai dus la școală

DE Alin Crișan | 27.12.2023 - 20:20
O elevă din Iași a făcut 3.000 lei într-o noapte pe o rețea de socializare. Nu s-a mai dus la școală - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

O elevă din Iași a făcut 3.000 lei într-o noapte pe o rețea de socializare. Nu s-a mai dus la școală a doua zi. Tânăra spune că tot ceea ce face e să comenteze live diverse subiecte.

SHARE

O elevă de 18 ani din Iași a ajuns să câștige și 3.000 de lei într-o noapte pe TikTok, chiar dacă asta a însemnat să nu mai poată merge la școală a doua zi. Tânăra spune că tot ceea ce face e să comenteze live diverse subiecte

O elevă din Iași a făcut 3.000 lei într-o noapte pe o rețea de socializare. Nu s-a mai dus la școală

Eleva în vârstă de 18 ani a susţinut că „reţeta” succesului pentru a deveni viral şi, implicit, să câştigi bani din TikTok-uri constă în a avea peste 1.000 de „followeri”, a posta constant şi a face transmisiuni live.

„Mai întâi trebuie să fii major. Apoi, este obligatoriu să ai cel puţin 1000 de urmăritori, să fi acumulat minimum 100.000 de vizualizări în ultimele 30 de zile, şi să postezi conţinut original, adică să respecţi regulile comunităţii TikTok. În seara aceea, când am câştigat 2800 de lei, am stat 10 ore pe live, până dimineaţa”, a declarat C. C.

Cum a făcut atâţia bani într-o singură noapte

Odată „live”, utilizatorii care au urmărit respectiva transmisiune în direct i-au făcut cadouri care s-au convertit în monede virtuale şi s-au adunat într-un portofel virtual al tinerei (cadourile se achiziţionează cu bani reali de către alţi utilizatori şi pot fi donate mai departe altor utilizatori în timpul transmisiunilor „live”). 

„La rândul meu, donaţiile astea tip cadou, le-am putut converti în orice moment în bani reali. Stând atâtea ore pe live-ul respectiv, i-am convins să-mi doneze «cadouri» multe şi s-au adunat.

Citește și: Cu ce sumă cresc alocațiile copiilor din 1 ianuarie? Banii se dau în funcție de vârsta copilului

Nu mă aşteptam să fac chiar atât de mult într-o singură noapte. Bineînţeles, a doua zi nu am mai mers la şcoală de somn, dar a meritat. Din banii câştigaţi mi-am luat haine. Ştiu că nu va merge întotdeauna cu TikTok-ul, dar încerc să profit de acest trend. Conţinutul meu este bazat pe umor, divertisment, comentez diverse emisiuni TV, depinde de ce simt să spun”, a adăugat C.C. 

Cu alte cuvinte, prin intermediul metodei de „live”, orice utilizator care este creator de conţinut este plătit de către urmăritorii săi prin intermediul TikTok.

O altă metodă de făcut bani pe TikTok

O altă metodă de făcut bani pe TikTok o reprezintă colaborările. Concret, în cazul în care un utilizator are un număr de urmăritori, iar postările lui au un anumit impact, acel utilizator va putea realiza o colaborare cu orice companie care va dori ca el să-i promoveze produsele şi/sau serviciile.

Citește și: O țară își închide școlile după ce au apărut mai multe amenințări bombă. Ce se întâmplă cu elevii?

În ceea ce priveşte persoanele publice, o colaborare poate aduce şi 10.000 de euro, cu condiţia ca acesta să ştie să „se vândă”. Pe de altă parte, unele companii nu îi plătesc pe utilizatori, dar le oferă gratuit acestora produsul sau serviciul pentru care creatorul de conţinut a făcut reclamă, potrivit Ziarul de Iași

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te