O actriță, diagnosticată a doua oară cu cancer. „Tumorile nu sunt operabile. Rugați-vă pentru mine”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.07.2023 - 17:47
O actriță, diagnosticată a doua oară cu cancer. „Tumorile nu sunt operabile. Rugați-vă pentru mine” - Foto: Libertatea / imagine cu caracter ilustrativ
O actriță, diagnosticată a doua oară cu cancer. „Tumorile nu sunt operabile. Rugați-vă pentru mine” - Foto: Libertatea / imagine cu caracter ilustrativ

O îndrăgită actriță de la noi a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în stadiul patru, iar medicii au anunțat-o că trebuie să-și ia o pauză lungă pentru tratament.

SHARE

Rona Hartner trece prin momente dificile după ce a fost diagnosticată cu cancer la plămâni. Boala artistei se află în stadiul IV, cu metastaze la creier. Rona Hartner a mai fost diagnosticată cu cancer, dar în anul 2019 a reușit să învingă boala.

Cancerul a recidivat

Veștile proaste de țin lanț de Rona Hartner. După ce a primit cruntul diagnostic de cancer pulmonar în stadiu patru, medicii au anunțat-o că trebuie să-și ia o pauză lungă, pentru tratament și recuperare, astfel că nu va mai putea munci.

Rona Hartner a anunțat, recent, că boala cumplită de care credea că a scăpat, a recidivat, în alte părți ale corpului. Artista a fost diagnosticată din nou cu cancer, de data asta în stadiul 4, cu metastaze.

Citește și: Șeful Wagner, "însărcinat cu asasinarea lui Zelenski" după o "întâlnire secretă" cu Putin

„Cancerul este o boală tare păcătoasă, adesea revine mult mai puternic, celulele canceroase, după ce sunt distruse de chimioterapie, se multiplică periculos de mult, asta nu înseamnă însă că trebuie să renunțăm la tratament, dimpotrivă, luptăm.

Medicii mi-au descoperit la plămâni o tumoare de 5 centimetri, cele pe creier sunt mici, de 15 mm fiecare, dar sunt 7, și la glandele suprarenale au văzut metastaze”, a declarat recent artista, potrivit Playtech.ro.

Tumorile nu sunt operabile

Artistei i-a fost descoperită o tumoră de 5 cm la plămâni și alte 7 pe creier, care nu pot fi operate. Rona Hartner a decis să urmeze un tratament în Franța, acolo unde locuiește în prezent. Medicii i-au recomandat artistei să renunțe la concerte pentru o perioadă și nu poate călătorii cu avionul.

”Rugați-vă pentru mine așa: ””Doamne, dă-i lui Rona un miracol, fă să dispară boala, cu metastaze, cu tot!”. Boala e în stadiul 4, nu e bine.

Când ești bolnav te abandonezi lui Dumnezeu. Trebuie să ne conectăm cu autorul vieții, dacă ne împărtășim des ne simțim mai bine.

Nu știu ce deznodământ o să aibă această nouă boală, pneumonie, metastaze la cap, cancerul se comportă cam agresiv, dar Dumnezeu e mare, îl rog pentru un miracol, în fiecare zi fac rugăciuni: ””Cancerule, ieși din mine!”.

O să urmez nu citostatice, ci imunoterapie, e mai suportabilă. N-am terminat misiunea pe pământ, am o voință proprie”, a mai spus Rona Hartner.

Este obositor să ai un cancer în corp

Vestea că are din nou cancer a dărâmat-o pe Rona Hartner. Deși este mereu o fire veselă și optimistă, de data aceasta, artista pare că a ajuns la capătul puterilor.

„A apărut un cancer în faza patru, din nou, pe fond de stres sigur și mă lupt cu el. Acum aștept rezultatele de la biopsie și o să fac ce am de făcut.

Citește și: VIDEO Lupte dramatice la Voronej. Prigojin a încercat să fure „valizele nucleare” sovietice

Nu simt nimic fizic, în sensul că este obositor să ai un cancer în corp, deci da am o stare de oboseală permanentă. Am un suflu foarte scurt și nu prea reușesc să respir destul de bine ca să pot să cânt la capacitate, dar o să încerc, dacă văd că nu o să mă descurc, o să anulez spectacolele pe o perioadă și le reiau după ce îmi revin”, a mărturisit artista, la Antena Stars.

Artista a povestit că a mers la medic, după ce s-a confruntat cu o tuse continuă. Vedeta a mers la mai mulți medici din Franța, însă acolo nu i-au dat niciun diagnostic.

Ulterior, Rona s-a întors în România, unde a mers la un pneumolog bun. După doar câteva investigații, medicul a trimis-o de urgență să facă o radiografie. Acolo avea să primească diagnosticul crunt: cancer în faza patru cu metastaze.

Recunosc că pe moment am plâns, pentru că nu m-am așteptat la asta. A fost un șoc, dar mi-am dat seama că Dumnezeu mă iubește și că dacă această boală a ajuns la mine iarăși este pentru că prima dată nu a fost tratată bine, pentru că a fost și oricum e altă boală.(…) M-am epuizat anul ăsta mult prea mult ”,  a mai spus artista.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te