Numai cinci din 33 de candidați au promovat concursul pentru șefia CJAS. 21 nu s-au prezentat

DE Alexandru Pop | Actualizat: 08.05.2021 - 12:01
Numai cinci din 33 de candidați au promovat concursul pentru șefia CJAS. 21 nu s-au prezentat, potrivit lui Adrian Gheorghe/FOTO: Facebook/Adrian Gheorghe

Doar cinci din cei 33 de candidați care au participat la concursul pentru șefia CJAS (casele de asigurări de sănătate) din 35 de județe plus București au promovat concursul, potrivit rezultatelor afișate vineri seară pe site-ul CNAS.

SHARE

Cele cinci case județene de asigurări de sănătate care vor avea un director desemnat prin concurs sunt cele din Maramureș, Iași, Tulcea, Cluj și Bistrița Năsăud. Toți ceilalți 28 de candidați au fost respinși, iar 21 nu s-au prezentat la concurs. O parte dintre cei respinși la concurs sunt actuali directori interimari de case județene de asigurări de sănătate, arată rezultatele publicate pe site-ul CNAS.

Citește și: Judecător: Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea. Finalul unui interviu

La concurs, care a avut loc în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, ar fi trebuit să se prezinte 54 de candidaţi care fuseseră admişi la proba scrisă în urma selecţiei dosarelor depuse.

Concursul pentru șefia CJAS, parțial

"Au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs. Dintre aceştia, în urma selecţiei dosarelor, au fost admişi la proba scrisă pe baza îndeplinirii criteriilor de participare la concurs 54 de candidaţi care aveau dreptul să se prezinte la proba scrisă astăzi. Dintre cei 54 s-au prezentat astăzi 33 de candidaţi. Prin urmare, în acest moment, sunt 20 de case de asigurări de sănătate despre care ştim sigur că postul de director general nu se va ocupa în urma acestui concurs. La două case de asigurări de sănătate nu s-au scos posturi în concurs. La alte trei case de asigurări de sănătate nu s-a înscris niciun candidat. La o casă de asigurări de sănătate s-a înscris un candidat, dar care nu a trecut de selecţia dosarelor şi la alte 14 case de asigurări de sănătate s-a înscris cel puţin un candidat care putea participa la proba scrisă astăzi, însă nu s-au prezentat", a scris Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS, pe Facebook.

Citește și: STUDIU Aproximativ 20% dintre proprietarii de autovehicule electrificate se întorc la mașini termice

Pentru proba scrisă timpul de lucru alocat a fost de 3 ore. Comisia de examen a elaborat două variante de concurs, iar unul dintre candidaţi a extras de faţă cu ceilalţi una dintre acestea.

Şeful CNAS a informat că, în cel mai scurt timp, va fi publicată şi procedura de scoatere la concurs a posturilor pentru celelalte case de asigurări de sănătate care nu au putut fi ocupate în urma concursului de joi, arată Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te