„Nu știu ce se va alege de mine”. Un diagnostic crunt o macină de 17 ani pe Ioana. Acum are o șansă

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.06.2023 - 20:00
Ioana Manea - Foto: Facebook/ Ioana Alexandra Manea - Colaj Newsweek

În fiecare zi, Ioana trăiește cu teama iminentă de a se prăbuși. Fie că este pe stradă, la cumpărături, la serviciu sau chiar în mijlocul prietenilor săi, această frică este întotdeauna prezentă. O afecțiune nemiloasă o chinuie de 17 ani, iar șansa ei este un tratament.

SHARE

Diagnosticată în 2006 cu epilepsie focală temporo-occipitală dreapta, Ioana a înfruntat crizele violente, investigațiile medicale, tratamentele și internările, toate însoțite de sentimente de neputință și teamă. Cu toate acestea, și-a propus să nu lase boala să îi controleze viața, cu ajutorul tratamentului adecvat, însă exită o problemă mare - costul este destul de ridicat pentru ea.

Un diagnostic crunt o macină de 17 ani pe Ioana. Doctorii i-au dat o sperață, dar tratamentul este destul de costisitor

„Epilepsia…boala pe care nu o vede nimeni, decât în momentele când vrea ea sa își facă apariția, fără să te anunte, fără să știi. Și tocmai asta este problema - intervine frica, intervine teama de a ieși în public, teama de acceptare socială, profesională, multe frustrări și probleme care te depășesc și pentru care pierzi controlul”, spune Ioana.

Dar, în 2018, viața a mai dat o lovitură grea - diagnosticul de endometrioză. O operație și schimbarea medicamentației au dus la progresul epilepsiei și la devenirea acesteia farmacorezistentă. Crizele au devenit din ce în ce mai frecvente, afectându-i viața socială și profesională. Chiar și cu cele 5 tratamente zilnice, boala nu mai poate fi controlată.

Citește și: Dignosticat cu o boală cruntă, Denis se luptă cu toate forțele să trăiască. Mama lui imploră ajutor

„În 2018, viața m-a mai încercat încă odată – am primit diagnostic de endometrioză. Atunci am fost nevoită să mă operez și să schimb medicația, iar epilepsia a început să progreseze, moment în care a devenit farmacorezistentă. Din păcate crizele s-au amplificat, fiind din ce în ce mai dese. Au inceput să îmi impacteze viața socială și viața profesională, iar cele 5 tratamente pe care trebuie să le iau zilnic nu mai reușesc să facă față bolii”, spune Ioana.

Recent, Ioana a trecut printr-o monitorizare audio-video EEG de 4 zile, care a confirmat diagnosticul clar și a înregistrat criza epileptică. Cu un caz operabil, există șansa ca boala să fie ameliorată și numărul de crize să fie redus, diminuându-se și necesitatea medicamentației. Această oportunitate reprezintă șansa la o viață normală pe care Ioana o aștepta de mult timp.

Citește și: Strigătul de ajutor al Dariei. Nu a mers niciodată. Acum viața i-a mai dat o lovitură cruntă

„Cazul meu este operabil, ceea ce va ajuta boala să fie ameliorată și într-un final să fac cât mai puține crize și să iau cât mai puține pastile, pe cât posibil.

Am primit șansa la o viață normală! Întotdeauna am încercat să trag cât mai mult, să îmi ofer posibilitatea să îmi pot achita tratamentele, RMN-urile, consultațiile, investigațiile și să pot ține boala sub control.

Șansa la o viață normal pentru Ioana înseamnă 9.300 de euro

Însă, de data aceasta, intervenția din pacate este una extrem de costisitoare și care costa  9300 euro și va fi efectuată cadrul Spitalului Monza din București. Medicii spun că sufăr de dublă leziune și este posibil să fie rezecate ambele, ceea ce prezintă și un risc occipital - pierderea unui procent din câmpul vizual stâng.

Dar eu sunt mai pregatită și mai dornică decât oricând să fac această operație și, deși nu îmi stă în fire să cer ajutorul în astfel de situații, acum sunt nevoită să apelez cu cea mai mare speranță în suflet la șansa pe care dumneavoastră mi-o puteți oferi pentru a duce o viață normală, fără atâtea tratamente care de 17 ani nu îmi dau voie să mă mai bucur de viață.

Vă multumesc anticipat, din tot sufletul și cu toată aprecierea din lume pentru gestul pe care dumneavoastră îl faceți pentru atâția oameni cu nevoi! Ne implicam activ în a salva vieți, și eu și familia mea, datorită campaniilor dumneavoastră de donații. Mulțumim că redați speranța în ochii noștri! Multă sănătate tuturor!

Cum o putem ajuta pe Ioana?

Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” îi oferă Ioanei o șansă în plus la o viață cât mai apropiată de normalitate. Nicio sumă nu e prea mică pentru a pe Ioana!

Pe de altă parte, dacă se apropie ziua ta de naștere, o poți dona în numele acestei cauze. Intră pe https://salveazaoinima.ro/fundraising și vezi cum poți fi minunea de care are nevoie Ioana!

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele IOANA MANEA!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te