Noi ipoteze în cazul dezastrului de la Ferma Dacilor. Incendiul ar fi pornit de la un televizor

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.01.2024 - 12:34
Incendiul la Ferma Dacilor ar fi pornit de la un televizor Foto: INQUAM PHOTOS/ Octav Ganea

Procurorii vorbesc despre o nouă ipoteză în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Se pare că un televizor lăsat aprins într-o cameră, unde dormeau copii, ar fi fost sursa dezastrului.

SHARE

O nouă ipoteză este luată în calcul în cazul incendiului de la Ferma Dacilor, unde 7 oameni au murit iar o altă persoană este dată dispărută.

Se pare că un televizor lăsat deschis la mansardă ar fi fost sursa incendiului. 

Noi ipoteze în cazul dezastrului de la Ferma Dacilor. Incendiul ar fi pornit de la un televizor

Procurorii spun că incendiul a pornit de la un televizor lăsat aprins la mansardă. Pentru că instalația electrică era subdimensionată, a avut loc un scurtcircuit.

Citește și: Patronul Fermei Dacilor, afaceri cu șeful clanului luptătorilor și cu un individ ce fura pe eBay

Conform anchetatorilor, complexul turistic Ferma Dacilor a fost construit fără autorizații și a funcționat în acest fel încă de la început.

Mai mult, și demersurile ulterioare pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea legii, Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Citește și: Mărturii cutremurătoare despre Ferma Dacilor. Scenele de coșmar de la pensiunea făcută scrum

Sursa probabilă a incendiului a fost „efectul termic al curentului electric”, în condițiile în care societatea comercială era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea ”pompă de apă” având o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susținerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni, a transmis Parchetul.

Din 2014 până în 2023 patronul a construit clădiri noi, bucătărie, iar frigiderele, instalații electrice, aparatele de aer condiționat erau toate alimentate de la instalația de 8 Kw care era subdimensionată, ceea ce a dus la fluctuații de tensiune, se arată în referatul procurorilor.

Citește și: 5.000€/lună ia procurorul ce a oprit anchetarea șefilor ISU. Aceștia luau „atenții” la Ferma Dacilor

„Materialul probator administrat până în prezent nu a relevat indicii care să confirme ipoteza incendiului de tip arson (incendiere provocată ca urmare a unei acțiuni umane intenționate), cercetările ce urmează a fi efectuate în cauză având rolul de a stabili până la gradul de certitudine inclusiv cauza probabilă a incendiului”, au arătat procurorii.

În referatul de propunere a arestării preventive, anchetatorii au arătat că focul a izbucnit din interior spre exterior și nu au fost focare multiple, ceea ce demontează ipoteza unei „mâini criminale” așa cum a susținut patronul complexului.

 Procurorii mai susțin că și ipoteza unei țigări lăsate aprinse e puțin probabilă, deoarece focul a pornit dintr-o cameră unde dormeau doi copii. În plus, focul a pornit de la mansardă, iar bucătăria, singura de unde ar mai fi putut izbucni o scânteie, era la parter.

Citește și: 1.000.000 € profit din Ferma Dacilor. Autorizația de incendiu era 1.000 €, dar patronii s-au zgârcit

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a fost arestat pentru 30 de zile, au decis judecătorii Judecătoriei Ploiești. Avocatul lui a contestat decizia.

Pe numele celor doi administratori din acte de la Ferma Dacilor, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, a fost emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile, scrie Digi 24.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te