Nicușor Dan mută păunii și celelalte păsări exotice de la ALPAB la grădina zoologică

DE Valentin Mirică | Actualizat: 22.04.2021 - 11:09
Foto: BadPolitics.ro

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, propune transferarea păsărilor exotice aflate în gestiunea ALPAB către grădini zoologice în măsură să le asigure bunăstarea.

SHARE

"Se aprobă transferul tuturor păsărilor exotice aflate în gestiunea ALPAB, cu titlu gratuit, către Administraţia Grădina Zoologică Bucureşti, precum şi către alte grădini zoologice sau rezervaţii aparţinând altor UAT-uri, asociaţii şi organizaţii pentru protecţia animalelor din Romania, în măsură de a le asigura bunăstarea şi serviciile veterinare obligatorii prin lege (...) Transferul se va face în baza unui protocol încheiat între ALPAB cu fiecare instituţie sau organizaţie care preia un număr de păsări exotice din gestiunea ALPAB. Cheltuielile cu transportul, evaluarea stării de sănătate şi carantinarea revin în sarcina unităţii primitoare", prevede proiectul de hotărâre.

Citește și: Mandatul românesc de arestare a Rechinului e degeaba. A fost suspendat de un judecător mexican

Acesta a fost înaintat de consilierul general USR Manuela Mureşan. Conform referatului la proiectul de hotărâre transmis de Manuela Mureşan, ALPAB avea în gestiune, pe 26 februarie 2021, 38 de păsări exotice, achiziţionate în baza unei hotărâri de Consiliu General din 2004, dintr-un număr de 245 de exemplare înregistrate în 2013. De asemenea, ALPAB nu are un departament specializat care să aibă ca rol îngrijirea păsărilor exotice. Pentru salvarea şi asigurarea bunăstării ultimelor exemplare de păsări exotice rămase se impune transferul lor, a adăugat sursa citată. 

Pe site-ul ALPAB se arată, într-un program de achiziție a unor servicii de adăpostire a acestor păsări, în martie 2018, că: „A.L.P.A.B. are in patrimoniu un numar de 80 de pasari exotice, respectiv: 9 pauni comuni, 1 paun imperial, 21 califari rosi/albi, 2 gaste Canada, 3 gaste Nil, 5 lebede Albe, 33 lebede negre, 3 pauni arlechin, 3 rate mandarine/caroline. Aceste pasari au nevoie sa fie adapostite pe perioada friguroasa in spatii special amenajate, in conditii specifice fiecarei specii. Perioada de adapostire este de la 01.04.2018 pana la 30.04.2018, cu mentiunea ca daca conditiile de temperatura permit, pasarile vor fi mutate in parcuri mai devreme de aceasta data iar factura se va emite pentru perioada efectiva de gazduire a acestora.

Citește și: Vali Nebunu și soția sa, Doina, judecați pentru că au băgat ilegal un copil în țară. Dosar de trafic

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.