Nicușor Dan: Echipe mixte Poliţia Locală - Garda de Mediu, în teren din februarie

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.01.2021 - 19:07
Nicușor Dan / Digi24

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că de la 1 februarie în fiecare sector vor funcţiona echipe mixte formate din câte patru comisari de la Garda de Mediu şi patru poliţişti locali.

SHARE

 Primăria Municipiului Bucureşti va pune la dispoziţia acestora staţia mobilă de măsurare a calităţii aerului, arată Agerpres.

"A fost agreat astăzi protocolul de colaborare dintre Primăria Capitalei, Garda de Mediu şi primăriile de sector. Astfel, de la 1 februarie, în fiecare sector, vor funcţiona echipe mixte formate din câte patru comisari de la Garda de Mediu şi patru poliţişti locali. Primăria Municipiului Bucureşti va pune la dispoziţia acestor echipe staţia mobilă de măsurare a calităţii aerului. În două săptămâni evaluăm implementarea proiectului", a scris edilul general pe Facebook.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, anunţa pe 6 ianuarie că echipe mixte de control formate din comisarii de mediu, reprezentanţi ai Poliţiei locale şi ai Poliţiei Române vor acţiona, începând cu data de 1 februarie, împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deşeuri.

"Bucureştiul trebuie să devină un oraş smart, iar asta înseamnă în primul rând un oraş sănătos, în care regulile de mediu sunt respectate. De aceea, trebuie să acţionăm ferm împreună, indiferent că vorbim despre poluarea aerului sau despre managementul deşeurilor, principalele probleme ale Capitalei. Sunt convins că putem avea rezultate în acest sens doar printr-o viziune comună între noi, autoritatea care reglementează protecţia mediului din România şi dumneavoastră, cei care puteţi implementa măsuri concrete şi cu efecte cuantificabile în viaţa comunităţii bucureştene", a spus oficialul, citat într-un comunicat de presă al ministerului de resort.

Tanczos a adăugat că ministerul pe care îl conduce este pregătit să-şi asume rolul de catalizator al acestor măsuri care, pe de-o parte, să reinstaureze regulile de mediu în Capitală şi, pe de altă parte, să pună capăt procedurilor de infringement pe care Bucureştiul le are în relaţia cu Comisia Europeană.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.