Nicușor Dan anunță că Bucureștiul e inclus în programul „Anghel Saligny”

DE Edi Neagu | 29.12.2021 - 11:48
Nicușor Dan speră ca tot mai multe proiecte vor fi acceptate. FOTO: Facebook

Primarul General a continuat criticile la adresa predecesorului său, Gabriela Firea.

SHARE

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că a primit confirmarea din partea Ministerului Dezvoltării că Municipiul Bucureşti şi sectoarele pot depune cereri de finanţare prin Programul "Anghel Saligny", menţionând că fostul primar Gabriela Firea a criticat demersurile de a obţine aceste finanţări şi că nu se aşteaptă ca ea să susţină din Guvern eforturile primăriei.

"Am primit confirmarea oficială de la Ministerul Dezvoltării că atât Primăria Capitalei, cât şi primăriile de sector sunt eligibile pentru Programul "Anghel Saligny". Reamintesc că CGMB a votat pe 8 noiembrie o listă de 37 de proiecte propuse spre finanţare prin acest program, proiecte dintre care sper să fie acceptate cât mai multe", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citește și: Un polițist sub acoperire a lucrat 6 luni ca șofer de TIR pentru a demasca șpăgarii de la frontieră

El a susţinut că nu se aşteaptă de la Gabriela Firea să susţină demersul Primăriei Capitalei de a obţine această finanţare.

"Sigur, fostul primar Firea habar n-avea acum două luni că sunt posibile astfel de finanţări, dar s-a repezit imediat să critice demersurile PMB de a le obţine. Ea considera atunci că Primăria Capitalei "nu se încadrează" şi că ar fi "neeligibilă". Dacă era încă primar general, probabil n-ar fi mişcat un deget pe acest subiect. Nu mă aştept deci ca ea să susţină în Guvern eforturile PMB de a obţine finanţare prin Anghel Saligny, dar sper măcar să nu ne încurce", a adăugat Nicuşor Dan.

În 8 noiembrie, Nicuşor Dan a anunţat că Primăria Capitalei va depune cereri de finanţare în valoare totală de peste 7 miliarde de lei pentru 37 de proiecte de infrastructură, prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".

Citește și: Românii vor avea 15 zile libere legale în 2022. 9 vor fi în cursul săptămânii, 3 în ianuarie

"Bucureştiul trebuie să profite de şansa la dezvoltare pe care Programul guvernamental "Anghel Saligny" o oferă tuturor localităţilor României. Finanţările totale pe care le vizăm (şi dintre care sperăm să vedem cât mai multe aprobate) se ridică la nivelul a 14% din bugetul total de 50 miliarde de lei al Programului "Anghel Saligny", o pondere rezonabilă ţinând cont de populaţia Bucureştiului şi de nevoile de dezvoltare ale oraşului", a transmis Nicuşor Dan, pe Facebook.

Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, l-a acuzat atunci pe Nicuşor Dan că vrea să finanţeze prin programul guvernamental Anghel Saligny proiecte care nu sunt eligibile prin acest program.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.