Nelu Tătaru: Am solicitat mai mulţi bani pentru achiziţia de măşti, mănuşi și pentru alegeri

DE Elena Andrei | Actualizat: 08.08.2020 - 17:59

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că a solicitat mai mulţi bani la rectificarea bugetară pentru achiziţia de măşti, mănuşi sau dezinfectanţi pentru alegeri, pentru începutul anului şcolar, pentru personalul medical și alte situații.

SHARE

„Am solicitat deja mai mulţi bani. Ne referim la achiziţia de măşti, mănuşi sau dezinfectanţi pentru alegeri. Sau pentru începutul anului şcolar pentru personalul medical care va fi implicat, dar şi pentru testări. Sunt sume pe care încă le evaluăm pentru rectificare“, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

Premierul Ludovic Orban a solicitat miniştrilor ca până sâmbătă să „reevalueze foarte serios” solicitările pentru rectificarea bugetară deoarece doreşte să existe fundamentări solide pentru orice solicitare de bani.

El a spus că va trebui drămuit fiecare ban şi alocate resurse către proiectele importante.

Referitor la scenariile transmise eronat de către preşedintele Klaus Iohannis ce vizau desfăşurarea noului an şcolar, vina aparține Ministerului Sănătății, a precizat Nelu Tătaru la Iași.

„Toate scenariile au fost lucrate într-o comisie formată din specialişti de la Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, prin INSP. Evaluarea, pregătirea acelor scenarii, au fost transmise eronat către Preşedinţie şi atunci vina este a noastră”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

Preşedintele Klaus Iohannis a venit joi cu clarificări privind conferinţa de presă susţinută cu o zi înainte, în care a apărut o eroare în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii - verde, galben şi roşu ce vizează desfăşurarea învăţământului preuniversitar din data de 14 septembrie.

Administraţia Prezidenţială a precizat că „informaţia corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcţie de care şcolile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roşu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial comunicat de către Preşedintele României”.

De asemenea, metoda de calcul este stabilită de specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi subliniem că nu a fost comunicată corect Administraţiei Prezidenţiale de către Ministerul Sănătăţii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.