Muraru: Propun o ședință în Parlament dedicată împlinirii unui secol de la nașterea Regelui Mihai

DE Daniel Toșa | 22.09.2021 - 14:10
Muraru: Propun o ședință în Parlament dedicată împlinirii unui secol de la nașterea Regelui Mihai/FOTO: Facebook/AlexandruMuraru

Deputatul PNL Alexandru Muraru a anunţat miercuri că a propus conducerii Camerei Deputaţilor şi Senatului organizarea, în 25 octombrie, a unei şedinţe solemne a Parlamentului, dedicată împlinirii unui secol de la naşterea Regelui Mihai.

SHARE

„În calitate de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, am propus oficial preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, precum şi membrilor Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, demararea organizării unei sesiuni solemne dedicată împlinirii a 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I, ultimul monarh al ţării, care a domnit între 1927 şi 1930, precum şi între 1940 şi 1947. Am propus ca şedinţa solemnă să aibă loc luni, 25 octombrie, la exact 100 de ani de la naşterea ultimului Rege al românilor, cu invitarea Preşedintelui României, a membrilor Guvernului, a foştilor Şefi de stat, a reprezentanţilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, a Şefului Casei Regale a României, a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române şi a liderilor celorlalte culte religioase, a reprezentanţilor Armatei Române şi ai Academiei Române”, a transmis Muraru într-un comunicat de presă.

El mai susţine că „forumul suprem al democraţiei trebuie să acorde atenţie constantă promovării politicilor memoriei şi a valorilor României autentice”.

Citește și: Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală a depășit 50% în București. În 40% din județe, e peste 30%

„Prin marcarea unui secol de la naşterea ultimului Rege al românilor, Parlamentul va putea astfel să contribuie la procesul esenţial de reconciliere cu propriul trecut, de reconfirmare a valorilor şi principiilor pe care s-a născut şi funcţionează democraţia românească, dar şi de rememorare a celor mai importante momente ale naţiunii din ultima sută de ani. Nu numai istoria contemporană este marcată de personalitatea Regelui Mihai I, ci şi evoluţia politică a ţării în prezent. Mihai I este un simbol al luptei pentru libertate şi democraţie, al României ca aliat al Occidentului”, a subliniat Muraru.

Alexandru Muraru a punctat că şedinţa solemnă este „o ocazie de a onora aportul Regelui, esenţial, dar puţin cunoscut şi apreciat, la căderea dictaturii comuniste, la reconectarea ţării la procesele de euroatlantice, dar mai ales la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi integrarea în Uniunea Europeană”.

Citește și: Cum au furat Burtea, Bibi și Părăuță 250.000 de euro și au fost prinși când îi spărgeau la mare

„Prin iniţiativa de a aminti ziua de naştere a ultimului monarh al României în cadrul unei şedinţe solemne, Parlamentul României va avea o contribuţie simbolică importantă la cultivarea memoriei naţionale şi va transmite un mesaj puternic de recunoaştere a rolului pe care l-a avut Regele Mihai în momentele decisive ale istoriei naţionale din ultimul secol”, a mai susţinut deputatul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te