Motociclistul acuzat că a ucis un bucureștean pe trotinetă se apără cu laudele colegilor

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 05.08.2021 - 18:05
Laurențiu Mitici, acuzat de procurori, pe motocicleta proprie. Foto contul de Facebook
Mesaj pentru Laurențiu Mitici

Autoritățile au reușit să îl identifice pe bărbatul care a fost implicat în incidentul din care a rezultat moartea unui tânăr aflat pe motocicletă. Este vorba despre un motociclist cunoscut. Procurorii au propus arestarea lui.

SHARE

Un tânăr din București care circula pe o trotinetă electrică a murit, după ce a fost lovit și proiectat într-o mașină de un motociclist, cu care intrase în conflict în trafic, potrivit Poliției Capitalei.

Motociclistul implicat în incident a fost identificat, iar procurorii au cerut deja arestarea sa. Este vorba despre Laurenţiu Trica Mitici (zis Americanu'), un bărbat în vârstă despre care colegii săi afirmă că până acum a fost un om calm și rațional.

Incidentul dintre American și tânărul de pe trotinetă, potrivit anchetatorilor, a avut loc miercuri seară pe o stradă din sectorul 4 din Capitală. Cei doi s-ar fi certat, motociclistul l-ar fi urmărit şi l-ar fi lovit violent cu motocicleta. Tânărul a fost proiectat pe o maşină. A fost dus la spital, dar acolo a murit. 

Citește și: Tânăr pe trotinetă, izbit intenționat de un moticiclist în trafic după o ceartă. Trotinetistul, mort

Cum procurorii au cerut deja arestarea lui Laurențiu Mitici, avocatul acestuia a început să-i pregătească apărarea. Potrivit unui postări de pe Facebook a unei prietene de-a motociclistului, acesta va încerca să demonstreze că este un om calm, fără ieșiri violente. 

„Cel mai probabil ați aflat deja despre cazul motociclistului care a avut o reacție agresivă ce a dus la moartea unei persoane aflate pe trotinetă. Este vorba despre Trica Mitici Laurentiu (Americanu) și avocatul lui îi roagă pe cunoscuți să trimită un mail cu o descriere a lui, la adresa [email protected]”, a scrie pe Fb Cristina Dinu. 

Mesajul cu emailul avocatului a fost distribuit pe mai multe grupuri de motocicliști. Totuși, reacțiile acestora sunt împărțite. 

Unii îi iau apărarea agresiv, dând vina pe tânărul de pe trotinetă, alții se dezic de Laurențiu Mitici. 

Chiar Cristina Dinu scrie că „poziția mea în această situație este următoarea: mi-e cumplit de drag omul ăsta, dar moral nu pot să-l scuz. Voi încerca să-i fiu alături, voi participa cu bani dacă va fi nevoie pentru avocat sau să plătească ceva familiei, dar nu mă voi lupta să fie grațiat.”

„Aseară m am certa cu Mihai Vaca Manolache pe tema asta chiar mi a dat block, dar să ceri ajutorul într o culpă ca asta şi să nu ţi asumi ceeace ai făcut mi se pare grotesc, terminaţi dracu cu postările astea şi lăsați lucrurile să şi urmeze făgașul normal şi eu l am cunoscut, dar mă dezic de oamenii care au asemenea porniri antisociale”, a scris Dragoș Gabriel. 

„În cel mai rău caz, chiar dacă se dovedește că l-a așteptat pe cel cu trotineta, nu poate fi încadrat la omor calificat deoarece intenția era de a-l speria, nu omorî. Din experiența profesională pot să zic că va primi maxim-maximorum 6-8 ani din care va executa cel mult 4-5 ani. Am văzut multe situații de omor calificat, cu premeditare, deosebit de grav, etc. în care făptașii au fost eliberați după 8-10 ani”, a scris și Carol Gheorghe. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te