Momente cruciale pentru „emblema” lui Dinamo: Mateuț a fost operat de urgență. În ce stare se află

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.12.2022 - 21:06
Dorin Mateuț - Foto: Prosport

Dorin Mateuț, fostul mare fotbalist al lui Dinamo, a fost operat de urgență la București, după ce a acuzat probleme serioase la picior.

SHARE

Dorin Mateuț, fost câștigător al prestigiosului trofeu „Gheata de Aur” (1989), a avut probleme de sănătate, astfel că a ajuns pe masa de operație a medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență București, situat pe Calea Floreasca, în imediata vecinătate a Complexului Sportiv Dinamo.

Citește și: Anul 2023, mai dificil pentru samsarii de mașini. Noul Cod de procedură fiscală dă noi unelte ANAF

Fiica sa, Natalia Mateuț, a anunțat că intervenția chirurgicală a fost un succes, astfel că gloria „câinilor” este, acum, în afara oricărui pericol, potrivit prosport.ro

Dorin Mateuț a fost operat de urgență la București

Dorin Mateuț a trecut cu bine peste acest moment greu, medicii reușind să îl opereze cu succes pe cel care a jucat 146 de meciuri pentru Dinamo și 56 pentru echipa națională a României.

Citește și: Un român cu afaceri de milioane de euro, găsit spânzurat în propriul hotel: Ce a stabilit poliția

Fiica fostului golgeter al României, Natalia Mateuț, a recunoscut că a fost luată prin surprindere de problemele de sănătate ale tatălui său, care a evitat să vorbească despre acestea cu familia.

„Am fost și eu luată prin surprindere de tot ce s-a întâmplat. Înțeleg că tata avea niște probleme la picior, că acuza niște dureri la genunchi în ultimele zile, despre care a spus și nu prea. Mama și tata urmau să plece în vacanță, de pe 30, timp de două săptămâni.

Citește și: A primit bani ca să le facă sarmale de sărbători, dar le-a păcălit pe gospodine: Telefonul, închis

E vorba despre niște cheaguri de sânge pe care tata le avea la picior. I le-au descoperit la picior, vreo 6-7 la număr. Ieri, în cadrul unei intervenții încheiate cu succes, au fost eliminate”, a declarat fiica lui Dorin Mateuț, Natalia Mateuț, pentru Spy News.

O glorie

Dorin Mateuț și-a început cariera la Corvinul Hunedoara, iar în anul 1988 a făcut pasul la Dinamo. Alături de gruparea alb-roșie, fostul mare atacant a obținut o performață colosală.

Fostul mijlocaș a reușit să câștige „Gheata de Aur” a Europei, trofeu acordat celui mai prolific marcator de pe continent, în 1989. Anterior, Dudu Georgescu (în 1975 și 1977) și Rodion Cămătaru (1987) au reușit să obțină această distincție, potrivit playsport.ro. 

La nivel de echipă națională, Dorin Mateuț a îmbrăcat în 56 de rânduri tricoul României, pentru care a marcat 10 goluri, și a evoluat la turneul final al Cupei Mondiale din 1990. În echipamentul lui Dinamo, acesta a evoluat în 146 de meciuri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te