Mircea Solcanu nu mai aude din cauza tumorii de pe creier. Ce s-a întâmplat cu prezentatorul

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.08.2023 - 18:44
Mircea Solcanu nu mai aude din cauza tumorii de pe creier. Ce s-a întâmplat cu prezentatorul - Foto: adpm.ro / imagine cu caracter ilustrativ

De ani buni a renunțat la televiziune și nu regretă. Nici măcar nu se mai uită la TV. De fapt, și-a schimbat total viața după ce s-a retras la Constanța, orașul său natal. Nu prea mai are bucurii în afară de credință și a învăța zi de zi.

SHARE

Cum e viața lui Mircea Solcanu după ce a dispărut definitiv din lumina reflectoarelor și cum se descurcă să trăiască din pensia de handicap în valoare de 760 lei pe lună, pe care o primește în urma operației pe creier suferită la Viena?

Trăiește cu o pensie de handicap și a rămas parțial fără auz

Fostul prezentator TV, care va termina curând facultatea, trăiește dintr-o pensie de handicap infimă, de doar 760 lei pe lună, pe care o primește în urma operației pe creier suferită la Viena. Din cauza tumorii, însă, a ajuns să-și piardă complet auzul la o ureche. Un șoc a făcut ca și auzul la cealaltă ureche să se diminueze, a povestit el într-un interviu acordat Ciao.

Citește și: Reprofilare „Hi-Tech”, la fosta uzină Ford din Rusia: Se transformă în gater și se prelucrează lemn

Întrebat cum se simte în această perioadă, Mircea Solcanu a răspuns fără ocolișuri: ”Trist și nervos și strivit de viață, dar respir”.

Ce face în această perioadă? ”Trăiește, învață și își vede de sufletul lui cum poate și încearcă să se descurce mai bine. De foarte multe ori nu face și nu se descurcă, dar se străduiește”, a spus el.

La 8 ani de la plecarea din televiziune, recunoaște că se simte oarecum învins. ”În afara studiilor, cu nimic (nu mă ocup – n. red.). Nu mai găsesc plăcerea în lucrurile care odată îmi plăceau. Încerc să îmi definesc alte lucruri de care să mă bucur. Însă până acum, în afară de credință și sufletul meu, nu am găsit”, a spus el.

În ciuda stării de spirit, nu dintre cele mai bune, nu deplânge televiziunea: ”Deloc, nu m-am uitat 7 ani la televizor, iar când am reînceput să mă mai uit, constat că nu îmi va lipsi nici în următorii 7”.

Întrebat cum se simte după operația riscantă pe creier, suferită în 2012, iată ce a răspuns el: ”Slavă Domnului, binișor. Nu mă mai mișc ca la 20 de ani, dar probleme majore din cauza tumorii nu am. Doar frustrarea care vine la pachet cu pierderea auzului.

Tumoarea pe care am avut-o mi-a spart timpanul de la urechea dreaptă. Și, în timp, am rămas fără auz deloc la urechea dreaptă”.

Citește și: Bendeac, tras pe dreapta de poliție pentru geamuri negre: „Substanțe psihoactive ați consumat?”

Din păcate, și auzul la cealaltă ureche s-a diminuat, din cauza unui șoc, după cum lasă el să se înțeleagă: ”Din cauza unui șoc provocat de furtul câinelui, anul trecut mi-a scăzut auzul și la urechea stângă”.

Nici controale nu mai face, a recunoscut el, dar cel mai tare îl deranjează că nu mai poate asculta muzica sufletului său: ”(Mă deranjează cel mai tare – n. red.) Faptul că nu mai pot să-l ascult pe Mozart sau Abba, așa cum știa sufletul meu că sună”.

Întrebat dacă are regrete acumulate până la vârsta de 45 de ani, Mircea Solcanu a spus că nu. ”Niciunul. Dacă aș avea regrete, e ca și cum i-aș spune Domnului că a greșit, iar de acest gând mă feresc cel mai mult pentru că nu vreau să aduc vreo impietate Arhitectului și Creatorului vieții mele”, a explicat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te