Ministrul Justiției, după achitările din dosarul Țăndărei: „Ceva pare a fi în neregulă”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 24.12.2019 - 13:03
Cătălin Predoiu, ministrul Justiției

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a precizat că achitarea celor 25 de inculpați din dosarul „Țăndărei” arată că „ceva pare a fi în neregulă”, adăugând că fie nu au fost probe suficiente, fie au fost ignorate de magistrați.

SHARE

 „Am fost şi eu impresionat emoţional de acest rezultat. Nu pot fi multe alternative cu privire la explicaţii. Fie nu au fost probe acolo, fie au fost probe şi au fost ignorate de către judecători. Şi într-un caz, şi în altul, ceva pare a fi în neregulă, mai ales că un alt expert în materie de anchete penale s-a pronunţat cu privire la acest lucru, pare-se în cunoştinţă de cauză”, a declarat ministrul Justiției, potrivit Mediafax.

Cătălin Predoiu a mai precizat că un pas pentru a remedia problemele din sistemul judiciar este concursul pentru ocuparea posturilor de conducere a parchetelor.

CITEȘTE ȘI: Polițistul englez din „Ţăndărei”, după achitarea traficanților de copii: „Mă tem pentru români“

„E clar că sunt probleme de rezolvat în justiţia noastră şi de aceea, facem eforturi ca să ducem până la capăt această procedură (de numire a șefilor de parchete, n.r.) şi să avem un Minister Public condus de lideri numiţi pe termeni prevăzuţi de lege, cu toată legitimitatea necesară, să se apuce de o treabă mult, mult mai serioasă decât a fost în ultima perioadă”, a mai spus Predoiu.

Precizările ministrului Justiției vin după ce 25 de inculpați din dosarul Ţăndărei au fost achitați definitiv, luni, de Curtea de Apel Târgu-Mureș. Ancheta a fost deschisă după ce 160 de copii romi au fost găsiţi la cerşit în Anglia, iar datele arătau că cei mici au fost traficați de inculpați.

Cazul datează din 2010, când peste 160 de copii de etnie romă duşi la cerşit în Marea Britanie au fost identificaţi de autorităţile judiciare române şi britanice, care au semnat un acord pentru constituirea unei echipe comune de investigaţii pentru capturarea traficanţilor, această acţiune derulându-se la Ţăndărei, în Ialomiţa.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.