Ministrul Educației, la tribunal, după ce a criticat un profesor care pozase trei eleve la vestiar

DE Adrian Costin | Actualizat: 25.03.2021 - 13:49
Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu trebuie să se prezinte la tribunal, după ce a apreciat că sancţiunea aplicată profesorului de la Şcoala nr. 164 din Bucureşti, care a fotografiat trei eleve, ar fi fost prea blândă.

SHARE

Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a precizat că trebuie să se prezinte la tribunal pentru declaraţiile făcute în cazul profesorului respectiv. El a menţionat că nu a contestat sancţiunea aplicată profesorului, doar a făcut nişte afirmaţii publice.

Citește și: Medicul Flavia Groșan a răs de tatăl ei pe Facebook pentru că n-a ascultat-o și s-a vaccinat

"Mă grăbesc la tribunal, să mă prezint în tribunal. (...) Pentru că în calitate de ministru al Educaţiei am îndrăznit să apreciez public - deci, vedeţi că îmi plac provocările - că Ministerul Educaţiei nu tolerează măsuri de disciplinare inadecvate, care se constituie în adevărate abuzuri asupra elevilor. Asta a fost declaraţia publică. În Şcoala 164, la un moment dat, un profesor a fotografiat nişte eleve de clasa a doua în vestiare, pe culoarul care ducea către toaletă. Le-a fotografiat pretinzând că este o măsură de cercetare disciplinară. Am considerat inadecvat acest comportament, m-am pronunţat ca atare. A fost derulată o cercetare, sancţiunea a fost de 10% din salariu pe trei luni. Am apreciat că este o sancţiune mult prea blândă, iar acum mă duc în instanţă să răspund pentru declaraţiile pe care le-am făcut în calitate de ministru", a declarat Cîmpeanu.

Citește și: Germania, lockdown dur la o incidență de 1 la mie. Italia, la 2,5. Bucureștiul, deschis la 6 la mie


În continuare, a precizat că îşi asumă toate măsurile adoptate de către minister, după ce în prima parte a conferinţei a anunţat deciziile referitoare la structura anului şcolar şi desfăşurarea examenelor în contextul pandemiei.

Citește și: Medicul Flavia Groșan o detestă pe Simona Halep pentru că a spus că a avut COVID. O laudă pe Serena

"Şi profit de această ocazie să vă spun că apreciem punctele de vedere ale întregii societăţi, ale tuturor partenerilor. Însă în această zi de Bună Vestire vă dau şi o veste, unul singur îşi asumă răspunderea, unul singur va plăti cu funcţia, cu imaginea şi va plăti şi în instanţă dacă lucrurile nu ies bine. În rest, toţi ceilalţi suntem egali şi ne exprimăm opinii care sunt foarte importante, de care trebuie să ţină seama. Singura diferenţă este că unul singur răspunde pentru decizii. V-am spus asta pentru a înţelege că Ministerul Educaţiei ia decizii asumate, în cunoştinţă de cauză. Deci, îmi asum cu toată responsabilitatea publică, juridică, de imagine, economică deciziile pe care le luăm", a spus el.

Sancțiune prea blândă pentru un profesor care a pozat trei eleve de clasa a doua la vestiare

Pe 5 octombrie 2015, Sorin Cîmpeanu, ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, declara, referindu-se la cazul profesorului de sport de la Şcoala 164 din Bucureşti, că astfel de persoane nu au ce să caute în învăţământul românesc.

"Îmi pare rău că trebuie să spun deschis: astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământul românesc, iar exemplele pe care noi, ministerul, trebuie să le dăm trebuie să fie ferme. (...) Un caz absolut regretabil la Şcoala 164. Profesorul de educaţie fizică a recunoscut fapta, dar mai trist este că a şi explicat că ar fi vrut să fie o ameninţare pentru a-i disciplina pe copii. Nu văd legătura între o astfel de faptă şi disciplină. Iar, pe de altă parte, nu înţeleg cum mai există în sistemul de învăţământ românesc profesori care ameninţă", a spus, atunci, ministrul Cîmpeanu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te