Ministrul Apărării, despre arestarea fostului șef DGIA pentru furtul a 180.000 $: Toleranţă zero

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.04.2021 - 09:08
Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că are "toleranţă zero" faţă de persoanele din MApN care nu respectă legea. / Foto: b1.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că are "toleranţă zero" faţă de persoanele din MApN care nu respectă legea, referindu-se la recentul caz al fostului director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), Iulian Cristian Gherghe.

SHARE

"Din momentul în care directorul Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei a identificat această posibilă infracţiune, nu am tolerat absolut nimic, a fost o singură decizie - luaţi măsurile necesare, astfel încât să procedăm în conformitate", a spus Ciucă.

Ministrul a adăugat că, în momentul în care acest lucru i s-a raportat, "decizia a fost direct la Parchet, motiv pentru care s-a făcut sesizarea la Parchetul Militar şi sunt în derulare procedurile în conformitate cu legea".

Citește și:

Generalul (r) Iulian Gherghe, arestat pentru furtul a 180.000 USD din DGIA, serviciul secret al MApN

 "Toleranţă zero", faţă de persoanele din MApN care nu respectă legea

"Toleranţă absolut zero, cum toleranţă zero a fost şi faţă de ceea ce s-a întâmplat la Focşani", a adăugat ministrul Apărării, referindu-se la situaţia de la Spitalul Militar din Focşani, unde au fost vaccinate, potrivit lui, 153 de persoane care nu erau incluse în etapa a doua de vaccinare, care era în vigoare la acel moment.

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării și locțiitorul generalului Marian Hapău, Iulian Cristian Gherghe, a fost arestat, sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind acuzat de delapidare, fals material, fals intelectual şi uz de fals. 

Ar fi furat aproximativ 180.000 dolari din banii serviciului secret de informații al Armatei.

Generalul Iulian Cristian Gherghe a fost trecut în rezervă de președintele României, Klaus Iohannis, în data de 26 februarie 2021.

Citește și: 

19.000 lei/lună pentru Ion Rădoi, sindicalistul care a blocat metroul în plină pandemie COVID

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.