Ministerul rus de Externe: SUA dorește ca acordurile de la Minsk să fie revizuite

DE Daniel Toșa | 10.02.2022 - 12:20
Ministerul rus de Externe: SUA dorește ca acordurile de la Minsk să fie revizuite/FOTO: tass.com

Maria Zakharova a subliniat remarca secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit căreia punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk necesită o „revizuire corespunzătoare", ceea ce ar duce la un colaps al procesului de pace.

SHARE

Declarațiile Washingtonului arată clar că Statele Unite doresc ca acordurile de la Minsk să fie revizuite, chiar dacă acest lucru ar putea submina procesul de pace din Ucraina, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, în cadrul unui briefing, relatează TASS.

Ea a subliniat remarca secretarului de stat american Antony Blinken, potrivit căreia punerea în aplicare a Acordurilor de la Minsk necesită „secvențierea corespunzătoare".

„Este ciudat cum SUA încearcă să găsească o secvență într-un document în care întreaga succesiune de pași este explicată pentru toate părțile", a precizat Zakharova.

Citește și: VIDEO ÎPS Teodosie, despre Vladimir Putin: „Nu-i negru cum îl prezintă lumea. E cel mai mare ctitor”

„Astfel de remarci, și mai ales sincronicitatea lor, arată un lucru clar: SUA doresc ca pachetul de măsuri să fie revizuit, ceea ce ar putea duce la un colaps al procesului de pace. Toate acestea încurajează regimul de la Kiev să se angajeze în mai multe escapade, în primul rând împotriva propriului popor, precum și împotriva dreptului internațional și a bunului simț", a subliniat diplomatul.

Diplomatul a menționat și declarațiile ministrului ucrainean de externe Dmitri Kuleba, care a exclus acordarea unui statut special Donbassului și a spus că dialogul cu Donețk și Lugansk nu este mandatat de acordurile de la Minsk.

Citește și: Putin ține în șah Europa și ia cu asalt Africa. Tentativă de puci în Guineea-Bissau

Zakharova a subliniat că „sponsorul american" al Kievului a încurajat disprețul acestuia față de acordurile de la Minsk. Ea a adăugat că nici Germania și Franța nu reușesc să manifeste o reacție adecvată la declarațiile autorităților de la Kiev.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.