Ministerul Culturii cumpără cărți în valoare de 3 milioane lei. A fost lansată procedura de selecţie

DE Alin Crișan | Actualizat: 26.02.2024 - 20:35
Ministerul Culturii cumpără cărți în valoare de 3 milioane lei. A fost lansată procedura de selecţie - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ministerul Culturii cumpără cărți în valoare de 3 milioane lei. A fost lansată procedura de selecţie. Banii vor fi folosiţi integral pentru achiziţia de carte.

SHARE

Ministerul Culturii a lansat luni procedura de selecţie a titlurilor în cadrul Programului Naţional pentru Achiziţia de Cărţi şi Abonamente la Reviste din Categoria Culturii Scrise, suma alocată pentru acest an fiind de 3 milioane de lei.

Ministerul Culturii cumpără cărți în valoare de 3 milioane lei. A fost lansată procedura de selecţie

Banii vor fi folosiţi integral pentru achiziţia de carte, în condiţiile în care, în anii precedenţi, ministerul a sprijinit semnificativ revistele de cultură, informează Ministerul Culturii.

"Încă de anul trecut am subliniat necesitatea realizării unei noi achiziţii de carte pentru bibliotecile din România, la un buget adaptat nevoilor reale ale cititorilor din toate colţurile ţării.

Citește și: Iohannis: „Cu Suedia în NATO, vom consolida postura de apărare şi descurajare pe Flancul Estic”

Pentru anul acesta avem, în premieră, investiţie în carte de 3 milioane de lei, iar astăzi suntem în punctul în care iniţiem procedura de selecţie a titlurilor de cărţi. Programul include toate bibliotecile publice din România, partenerii principali fiind bibliotecile judeţene, orăşeneşti şi municipale. 

Copiii şi tinerii vor avea astfel un sprijin la îndemână în activităţile educaţionale - pentru că vor avea mai uşor acces la bibliografia studiată la şcoală şi vor avea posibilitatea să îşi creeze o obişnuinţă a lecturii", a declarat ministrul Culturii, Raluca Turcan, citată în comunicat.

Domeniile prioritare pentru selecţie sunt titlurile reprezentative din literatura clasică şi contemporană, română şi universală, literatura reprezentativă pentru programa şcolară a claselor V - XII, lucrările reprezentative din ştiinţele socio-umane, lucrările de referinţă (precum dicţionare, atlase, ghiduri) şi ediţiile critice ale unor opere.

Citește și: Dan Bittman, sute de mii € pentru „cântări” de la primării. Simion îl vrea la primăria sectorului 1

Criteriile de selecţie a cărţilor includ valoarea şi notorietatea autorului şi a lucrării, oportunitatea achiziţionării în raport cu necesarul bibliotecilor, necesitatea completării colecţiilor, execuţia grafică a cărţii.

Selecţia are în vedere titlurile tipărite în perioada 2020 - 2023, iar editorii interesaţi pot depune ofertele până la data de 29 martie 2024, mai informează Ministerul Culturii. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te