Melbourne, orașul cu cel mai îndelungat lockdown din lume, relaxează unele măsuri restrictive

DE Daniel Toșa | 22.10.2021 - 12:55
Melbourne, orașul cu cel mai îndelungat lockdown din lume, relaxează unele măsuri restrictive/FOTO: Unsplash

Metropola australiană, Melbourne, oraşul cu cel mai îndelungat lockdown din lume, a relaxat o parte dintre restricţiile implementate pentru a combate pandemia de coronavirus, informează Reuters.

SHARE

Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, a petrecut un număr de 262 de zile - aproape nouă luni - sub incidenţa unui regim de restricţii epidemice stricte, implementate în cadrul a şase lockdown-uri separate începând din martie 2020, în urma cărora metropola australiană a devenit oraşul cu cel mai îndelungat lockdown cumulativ din lume.

Precedentul record era deţinut de capitala Argentinei, oraşul Buenos Aires, care a rămas anul trecut în lockdown timp de 234 de zile consecutive.

În Melbourne, rezidenţii au fost văzuţi în timp ce aplaudau şi ovaţionau de la balcoanele locuinţele lor, iar conducătorii de automobile claxonau fără încetare la ora locală 23:59 joi seară, cu un minut înainte de încheierea restricţiilor care fuseseră adoptate în luna august.

Citește și: N-aveam 500 de morți pe zi dacă statul român îi punea cătușe lui Șoșoacă și oprea emisia Antenei 3

Multe companii, inclusiv restaurante şi chiar saloane de coafură, s-au redeschis cu această ocazie la ore neobişnuite faţă de programele lor tradiţionale de funcţionare.

Josh Mihan, proprietarul frizeriei The Bearded Man din Melbourne, a declarat pentru Reuters că programul rezervărilor sale este aproape complet pentru luna următoare şi că îi încurajează pe clienţi să îşi facă programări pentru perioada Crăciunului.

Scene asemănătoare de bucurie au fost văzute şi în cel mai mare oraş al Australiei, Sydney, în urmă cu aproape două săptămâni, când autorităţile locale au început să relaxeze restricţiile antiepidemice, după ce rata vaccinărilor anti-COVID-19 a crescut considerabil.

Citește și: Anamaria Prodan îl îngenunchează pe Reghe: „Nu avem nimic de împărțit. Pleacă cu salariul”

Puţin peste 70% dintre adulţii din Australia sunt de acum vaccinaţi cu schemă completă şi mulţi dintre rezidenţi plănuiesc să călătorească din nou în străinătate pe măsură ce restricţiile adoptate la frontierele internaţionale ale ţării vor începe să fie relaxate în noiembrie.

De la 1 noiembrie, turiştii internaţionali vaccinaţi cu schemă completă care vor sosi în Sydney şi Melbourne nu vor mai trebui să stea în carantină.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.